Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Всяко трето българче - жертва на насилие

Всяко трето българче - жертва на насилие

Всяко трето българче е било обект на насилие, сочат данните на Института по социални дейности и практики, представени на пресконференция в Столична община. Най-често децата стават жертви на физическо насилие и побой.

Всяко трето българче е било обект на насилие, сочат данните на Института по социални дейности и практики, представени на пресконференция в Столична община. Най-често децата стават жертви на физическо насилие и побой.

Според официалните данни за 2010-а 691 непълнолетни лица (или всяко трето дете) са били подложени на такъв тип посегателства. Случаите на сексуално насилие над деца също са смущаващ брой - 253 случая за 2010 година или 11,7% от всички претърпели насилие под 18-годишна възраст.

Психически тормоз пък е оказан на 409 деца. 85 на сто от децата, станали жертви на сексуално насилие, са имали преди това близки отношения с насилника си, показват още данните на Института по социални дейности и практики.

В близо 40 на сто от случаите насилникът е бил баща, брат, дядо или интимен приятел на майката на детето. 75% от случаите, разкриването на насилника става случайно, защото децата се страхуват и срамуват да говорят за проявеното срещу тях насилие. 

Столичната община в партньорство със Сдружение "Институт по социални дейности и практики” започва кампания срещу сексуалната злоупотреба с деца "Престъпни ласки”, която се реализира в рамките на проект "Детство без насилие".

Основните цели на кампанията са повишаване на обществената чувствителност към проблема за сексуалното насилие над деца, осигуряване информация на родителите и професионалистите за закрила на децата от сексуално насилие, представяне на информация на децата за мерките и средствата за закрила и предоставяне на помощ на жертвите на сексуално насилие и подкрепа за техните роднини. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега