Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бебе нанду направи първи стъпки в Зоопарк Бургас

Бебе нанду направи първи стъпки в Зоопарк Бургас

Бяло бебе нанду направи първи стъпки в Зоопарк Бургас. Това е видно от публикация във фейсбук страницата на зоопаркът. Припомняме, че тази година там се радват на голям бейби бум.

Бяло бебе нанду направи първи стъпки в Зоопарк Бургас. Това е видно от публикация във фейсбук страницата на зоопаркът.  Припомняме, че тази година там се радват на голям бейби бум. 

Нандутата (Rheidae) са семейство едри Нандуподобни (Rheiformes) птици. Семейството включва един род Нанду (Rhea) с два вида – обикновено и дарвиново нанду. Живеят в степите на Южна Америка. Високи са към 1,5 m и тежат 50 кг. Цветът на перата е сив. Сред птиците се срещат и албиноси – с бяло оперение и сини очи.  Движат се на големи групи. Полигамни видове са и през брачния период мъжкият се събира с няколко женски и ако се появи втори мъжки, двамата водят борба. 

Всичките женски снасят яйцата си (до 20) в общо гнездо, изровено в пясъка, след което мъжкият ги мъти около 1,5 месеца, като ги напуска всяка сутрин за да се нахрани. След излюпването на малките той ги топли, храни ги и ги пази около месец. Тогава всички заедно се присъединяват към ятото. Хранят се с треви и семена, насекоми, охлюви, гущери и червеи.

Първи стъпки

Публикувахте от Зоопарк Бургас / ZOO Burgas в Вторник, 21 юли 2020 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега