Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бегачески фест раздвижва бургазлии в неделния следобед

Бегачески фест раздвижва бургазлии в неделния следобед

Инициативата е част от Европейската седмица на мобилността в Бургас.

Европейската седмица на мобилността в Бургас започва днес, с маратона "Бургас рън". Той включва три дистанции - 1,5 км., 5 км. и 10 км. Всички желаещи ще вземат участие в своеобразната обиколка, която да премине през централната част на града - улица “Александровска”, Автогара Юг, Морска гара, Моста, Културен център “Морско казино”, Пантеона, Графична база, крайбрежната алея до Солниците и улица “Кирил и Методий”. Стартът и финалът ще бъдат на площад “Тройката”, където ще ви очакват още спортни демонстрации, цветно DJ парти, многобройни изложения, ще има обособена зона за тест драйв на различни алтернативни превозни средства и др.

За безопасността на бегачите се предвижда да бъде въведена временна организация на движението на автомобили в същия ден - от 16:00 до 19:00 часа. Ограничето за движение на автомобили ще засегне улиците: “Иван Вазов” - от ул. “Цар Петър” до ул. “К. Фотинов”, ул. “Княз Ал.Батенберг”, ул. “6 септември”, ул. “24-ти Черноморски пехотен полк”, бул. “Демокрация” - от ул. “Ген. Гурко” до ул. “Цар Симеон I” . Движението на автомобили по ул. “Кирил и Методий” - от бул. “Демокрация” до пл. “Кирил и Методий” и ул. “Славянска” - от пл. “Кирил и Методий” до ул. “К. Фотинов”, ще бъде спряно в посочения времеви интервал.

Общината и службите за безопасност на движението призовават водачите на МПС да шофират с повишено внимание и да спазват въведените ограничения, а бегачите, участващи във фестивала, да не извършват действия, които биха застрашили здравето и сигурността им.

Събитията от програмата на Европейската седмица на мобилността в Бургас продължават и през следващите дни при следната програма:

17.09 (понеделник)

- между 08.00 часа и 09.00 часа - аниматори ще помагат на деца и възрастни да преминават безопасно по пешеходните пътеки до площад “Св. св. Кирил и Методий” и ОУ “Александър Георгиев - Коджакафалията”. 
- от 10.30 часа - 12.30 часа - пред НХК - съвместен обучителен ден с КАТ, БЧК и Сдружение SOS - ПТП, демонстрации на първа помощ, състезание с тротинетки, викторини.

18.09 (вторник)

- 18.00 часа - Велопоход от Морска гара до Солниците и обратно;
- 19.30 часа - Вело кино - прожекция на филм и клип от триатлон “Лъвско сърце” от 2016 г. и 2017 г.

19.09 (сряда)

- 13.30 часа - “Комбинирай, движи се в града” - подчинени на мотото на тазгодишната Седмица на мобилността.

20.09 (четвъртък)

- 16.00 часа - Посещение на Конната база и обучение в коннна езда на деца с увреждания.

Европейската седмица на мобилността, организирана от Община Бургас и Областен информационен център, ще завърши на 22.09. (събота) в 09.00 часа с Пробег 5км Run по маршрут: Пантеона - Флора Бургас - крайбрежна алея - хотел Приморец и обратно.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега