Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бесарабските българи в Украйна отправиха апел за помощ /Видео/

Бесарабските българи в Украйна отправиха апел за помощ /Видео/

На някои места вече има сериозен недостиг на стоки от първа необходимост.

Обстрелът върху различни градове в Украйна продължава, разказват местни жители. На някои места вече има сериозен недостиг на стоки от първа необходимост, съобщава Nova. Където е възможно, доброволци се включват и помагат за евакуация на хората. Бесарабските българи в Херсон отново отправиха апел за помощ.

„Цяла нощ край нас в небето хвърчат руски ракети към съседния град Николаев. Много е страшно”, каза Александър Севастиян, жител на Херсон.Руските войници не допускат раздаването на хуманитарна помощ, твърди Александър Севастиян. 


„Има много бизнесмени, фирми. Те искат безплатно да дадат на хората храна. Вчера се редихме над 5 часа за лекарства. Нещата свършват много бързо”, разказа жителят на Херсон.А войниците не разрешават на гражданите да напуснат града.  

„Молим вашият президент на България да помогне на нашите бесарабски българи. 50 души от нашия град да можем безопасно да излезем, с охрана, с конвой”, призова Севастиян.Красимир Костадинов разказва, че евакуацията от Киев към запада е почти невъзможна.

„Магистралата, която води към Лвов, Чоп, към граничните градове в Западна Украйна е блокирана. Мостовете са взривени от страна на украинските военни, за да им е по-трудно на руснаците”, обясни мъжът.

В Харков доброволци помагат на евакуиращите се граждани да се придвижат през града. Осигурява се и храна за нуждаещите се, разказва проф. Михаил Станчев.

Междувременно откриха нова телефонна линия в помощ на бежанците от Украйна, които се намират в България. Идеята е на БЧК.На номера може да се получи информация от консултанти и доброволци за медицинското и здравното обслужване в нашата страна. Линията е безплатна и ще работи от 08.00 ч. до 20.00 ч.


ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега