Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БГ фамилия въоръжава италианската мафия?

БГ фамилия въоръжава италианската мафия?

При операция с кодовото име “Враца” италианските власти арестуваха 4-ма българи и един италианец, а друг българин се издирва за международен трафик на оръжие, пише в. "24 часа".

При операция с кодовото име “Враца” италианските власти арестуваха 4-ма българи и един италианец, а друг българин се издирва за международен трафик на оръжие, пише в. "24 часа".

Сред задържаните в калабрийския град Кротоне е цяло българско семейство - Атанас Илиев, съпругата му Васка Илиева, дъщеря му Росица Атанасова и сестра му Донка Илиева. Не се съобщава кой е петият българин, който се издирва в чужбина.

Според италианските медии българите са снабдявали с оръжие 58-годишния калабриец Франческо Лерозе от градчето Мезорака, до Кротоне. Основната версия на италианските власти е, че оръжието е било предназначено за калабрийската мафия Ндрангета. Властите са иззели цял арсенал руско производство марка "Зораки", използван обикновено от наемните убийци. 8 от общо 13-те полуавтоматични пистолета, задържани на пристанищата Бриндизи и Бари при контролни проверки, са били придружавани от заглушители. Те са били с калибър между 6,35 и 7,65.

Разследването на италианските власти е стартирало след проверка на българите, слезли от фериботи на пристанищата Бари и Бриндизи. Така станало ясно, че оръжието и в двата случая било предназначено за Франческо Лерозе. При първата операция на властите в Бриндизи са били задържани 5 пистолета, 6 пълнителя, 90 муниции и 2 заглушителя.

Именно присъствието на заглушители в пратката събудило най-много тревога у полицията, тъй като в повечето подобни случаи става дума за оръжие за организираната престъпност. При втора контролна проверка на ферибот в Бари пък били задържани 7 пистолета с пълнители, 6 заглушителя и 100 патрона.

И в двата случая оръжието било скрито в колите, с които са пътували българите. След подслушване на телефонните им разговори полицията достигнала до следите, водещи към Калабрия.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега