Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Чао, чао Берлускони!

Чао, чао Берлускони!

Силвио Берлускони подаде дългочаканата от италианците оставка. Президентът Джорджо Наполитано прие оставката на премиера и вероятно ще възложи на технократа Марио Монти да състави нов кабинет, съобщават световните агенции.

Силвио Берлускони подаде дългочаканата от италианците оставка. Президентът Джорджо Наполитано прие оставката на премиера и вероятно ще възложи на технократа Марио Монти да състави нов кабинет, съобщават световните агенции.

Отеглянето на Берлускони идва, след като долната камара на италианския парламент прие плана за икономически реформи, предвиждащ увеличаване на ДДС от 20 на 21%, замразяване на заплатите в публичния сектор за две години, увеличаване на възрастта за пенсиониране, облагане на енергийния сектор със специален данък и др.

Оставката бе посрещната бурно от хиляди хора, които се стекоха по улиците на Рим още след новината за приемането на бюджет 2012 за страната. 

 "Чао, Берлускони", "Чао, Силвио!", "Край на играта" или просто "Най-сетне!" това бяха част от "радостните" викове на италианците.  Пред двореца Квиринал оркестър и хор изнесоха импровизиран миниконцерт, изпълнявайки "Алелуя" на Хендел. "Тук сме, защото сме много щастливи, че Берлускони най-сетне се маха! Чао, отивай си у дома и повече не се връщай!", викаше един от участниците, предаде BBC.

Самият Берлускони заяви, че е дълбоко огорчен от освиркванията, които го посрещнаха с викове "Клоун" при публичното му появяване след последното заседание на правителството.

Силвио Берлускони е най-дългогодишният министър-председател на Италия. В 17-годишната му политическа кариера, той е заемал поста три пъти.

Срещу него се водят дела за корупция, финансова измама и злоупотреба с доверие, обвинение за секс с непълнолетна проститутка и др.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега