Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Библиотеката на Бургас е единствена от Югоизточна Европа, номинирана за IFLA Green Library Award

Библиотеката на Бургас е единствена от Югоизточна Европа, номинирана за IFLA Green Library Award

През май списъкът на номинираните ще бъде съкратен, за да останат само онези претенденти, направили най-добро впечатление на журито.

Регионална библиотека „Пейо Яворов” е единствената от Югоизточна Европа, номинирана за IFLA Green Library Award 2022. Инициативата е спонсорирана от De Gruyter Publishing – немско издателство с близо 300-годишна история, с афинитет към научната литература.

През май списъкът на номинираните ще бъде съкратен, за да останат само онези претенденти, направили най-добро впечатление на журито. Победителите в двете обособени категории – “Best Green Library” и “Best Green Library Project” – ще получат своите награди на 22-23 юли в ирландския град Корк.

Бургас е номиниран в първата от двете споменати категории. В благородното съревнование за най-зелена библиотека, нашата се конкурира с библиотеки от аржентинската столица Буенос Айрес, Колумбия, Чехия, Франция, Сингапур, град Барселона в Испания и град Бостън в САЩ.

„Горд съм с номинацията, разбира се. Но най-много се гордея с това, че новата ни библиотека е пълна по всяко време, че е жива. Благодаря на екипа, който работи там и обгрижва с желание посетителите от всички възрасти!“, каза кметът Димитър Николов.

Регионална библиотека „Пейо Яворов” отговаря на 14 от общо 17 SDG's (Цели за устойчиво развитие на ООН чрез изграждане на устойчива сграда, осигуряване на равнопоставеност и безпрепятствен достъп, разделно изхвърляне на отпадъци и тяхното вторично използване, устойчива енергия чрез използване на фотоволтаична система (PV система), устойчиво образование и т.н.). Още с възлагането на проектирането й беше помислено за това тя да съчетава модерните технологии с домашния уют. Да внушава и възпитава у младите хора, които я посещават, едно ново отношение към екологията и изобщо към заобикалящия ни свят.

Ето и потвърждение за номинацията на Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега