Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бивш общински съветник: Свлачището при "Алепу" е умишлено създадено

Бивш общински съветник: Свлачището при "Алепу" е умишлено създадено

Той не отрече, че на общинските съветници са предлагани пари от представители на инвеститора. Неговото решение да гласува "против" било обусловено от факта, че за него "важна винаги е била каузата на Созопол".

В "Алепу" няма 1% свлачище, говорим за умишлено създадено свлачище". Това заяви бившият общински съветник Христо Бардуков пред БНТ. Той не отрече, че на общинските съветници са предлагани  пари от представители на инвеститора. Неговото решение да гласува "против" било обусловено от факта, че за него "важна винаги е била каузата на Созопол".

До 2018 година теренът е бил общински. Попадал е и в две защитени местности. След това обаче той бива продаден, а на инвеститора било издадено разрешение за строеж.

"Предложиха се едни документи, даде се една обосновка, че земята е много износена и беше подложено на гласуване да се откажем първо да закупим основния пакет в дружеството. Това отказване беше поради изтичане на срока на предложението", коментира Бардуков. По думите му, освен порочната сделка с износената земя, са продадени апартаменти, които са били обявени на търг. 

"Общината отново беше вкарана в едно дружество. Отново "Главболгарстрой" участваше. Докато "Главболгарстрой" на 1000 евро кв.м, ние за 600 лв. проведохме търгове и продадохме няколко апартамента", разказа Бардуков.

Председателят на синдикална организация в ДНСК и бивш служител на РДНСК-Бургас инж. Любомир Йорданов заяви в ефира на bTV, че строежът има Акт 16 и обектът е въведен в експлоатация. По думите му документът е достъпен в Публичния регистър на ДНСК, с дата 13.02.2020 г.

„Строежът има разрешение за ползване, този строеж е въведен в експлоатация. На основание Акт 16, това е документът, който казва, че документално и технически този обект е годен за ползване", допълни инж. Йорданов. По думите му, всяка забрана ще падне в съда, тъй като по документи всичко е изрядно.

Бившият служител на РДНСК-Бургас заяви, че въпросният документ се издава от комисия, ръководена от шефа на ДНСК арх. Иван Несторов.

„Не знам как тази сграда е приета, след като има заповед за спиране на строителството, но след като Акт 16 се подпише от всички членове на комисията, арх. Несторов може да издаде разрешение за ползване или да откаже. В случая този обект е приет“, допълни архитектът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега