Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бивш военен откри стрелба в американско летище, петима загинаха

Бивш военен откри стрелба в американско летище, петима загинаха

Бивш военен откри стрелба в терминала на международното летище във Форт Лодърдейл (Флорида). Петима загинаха при атаката, а десетки други бяха ранени.

Бивш военен откри стрелба в терминала на международното летище във Форт Лодърдейл (Флорида). Петима загинаха при атаката, а десетки други бяха ранени. Световните агенции предават за осем, пострадали при атаката, и около 40 други - при хаоса след стрелбата. Заподозреният е задържан на място.

От ФБР съобщиха, че арестуваният е бивш военен, участвал в операциите в Ирак. 26-годишният Естебан Сантияго пристигнал на летището около 13 часа местно време с полет от Аляска. Извадил от чантата си 9-милиметров полуавтоматичен пистолет и започнал да стреля. Спрял едва когато свършил амунициите, след което се предал на полицията, предава Ройтерс.

По данни на Пентагона, Сантияго е служил в Националната гвардия на Пуерто Рико, както и в Националната гвардия в Аляска. През 2010 и 2011 участвал в мисии на американската армия в Ирак, след което е прехвърлен в резерва с няколко медала за заслуги.

Към момента на атаката работел като охранител в Аляска. През ноември миналата година службите установили промяна в поведението му, посочват от CNN. Версиите по случая са няколко, като не се изключва и тероризъм. Проверява се и вариантът младият мъж да е претърпял спречкване по време на полета, което да е провокирало последващата атака. Данни за подобен инцидент за сега няма.

По данни на местните медии, Сантияго е подлежал на психологическа преоценка и лечение през последните месеци. Мотивите за агресивното му поведение в петък подлежат на изясняване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега