Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бивша ученичка събира в сборник трогателни публикации и спомени за бургаската учителка Рада Гешева

Бивша ученичка събира в сборник трогателни публикации и спомени за бургаската учителка Рада Гешева

Инициативата е на една от нейните ученички, която днес е общински съветник в Бургас - Мариела Кирова.

Събират спомени за бургаската учителка Рада Гешева, която загуби трагично живота си в началото на тази година, които ще бъдат публикувани в сборника "Писма до Рада". Инициативата е на една от нейните ученички, която днес е общински съветник в Бургас - Мариела Кирова. 

Идеята ѝ е сборникът да бъде и нещо повече от посвещение за любимата учителка. Той ще бъде посветен не само на любовта, но и на болестта, на зависимостите, на проблемите на общността и на системата, които могат да направят такива трагедии предсказуеми и да ги предотвратяват. "Защото обратното на зависимост е свързаност, на отричането – приемане, а на омразата – любов", споделя Кирова.

Предоставяме Ви пълния текст на писмото, което получихме на редакционната ни поща, без редакторска намеса:

„Писма до Рада“ е моят начин да благодаря за вдъхновението, за силата, за подкрепата и за обичта на един велик учител по Живот!Казвам се Мариела Кирова  и съм една от стотиците ученици на Рада Гешева. От тези, които бяха научени от нея на любов! 

От тези, които имаха привилегията тя да ги подкрепя и напътства по пътя напред.Рада ни учеше да го вдишваме тоя живот, да го чувстваме. Да искаме, да знаем и да можем повече.  Да държим здраво и да не се отказваме.Научи ни да обичаме, уважаваме  и познаваме  думите. Да рисуваме езикови картини. Направи ни богати по дух и по сърце.Искам да се помни, че Бургас имаше Рада и тя остави ярка следа след себе си. Защото тя  беше Живот, Любов, Енергия, Мъдрост, Вдъхновение, понякога, когато беше нужно и Сарказъм.

„Писма до Рада“  ще бъде сбор от публикации, писма, спомени и стихове, написани от нейните ученици и посветени на нея - на нашата Рада.След трагичната й загуба, ние, нейните ученици, масово започнахме  да пишем за нея. Да посвещаваме и да се сбогуваме. Сега просто ще съберем тези думи и ще й ги подарим. Точно както тя даряваше нас с думи. 

Сборникът „Писма до Рада“  ще бъде и нещо повече. Той ще бъде посветен, освен на любовта, но и  на болестта, на зависимостите, на проблемите на общността и на системата, които могат да направят такива трагедии предсказуеми и да ги предотвратяват. Защото обратното на зависимост е свързаност, на отричането- приемане,  а на омразата- любов.

Сборникът ще бъде публикуван и представен с официално четене пред бургаската общественост.Всеки, който иска да се включи, може да го направи като изпрати своя текст, посветен на Рада Гешева на имейл адрес : mariela_kirova@abv.bg  или чрез лично съобщение тук, във ФБ.

Припомняме, че 64-годишната жена бе убита от сина си по особено жесток начин. Той нанесъл над 40 удара по тялото на майка си с два ножа. Младият мъж е криминално проявен. През 2017 година е задържан за притежание на наркотици. Няколко пъти е лекуван в Център за психично здраве в Бургас.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега