Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас си взема последно сбогом с убитата учителка Радка Гешева този петък

Бургас си взема последно сбогом с убитата учителка Радка Гешева този петък

Припомняме, че 64-годишната жена бе убита от сина си по особено жесток начин. Той нанесъл над 40 удара по тялото на майка си с два ножа. Младият мъж е криминално проявен. През 2017 година е задържан за притежание на наркотици. Няколко пъти е лекуван в Център за психично здраве в Бургас.

Роднини, приятели, колеги и възпитаници на бургаския преподавател по БЕЛ Радка Гешева ще си вземат последно сбогом с нея в петък. Поклонението ще бъде от 11.00 часа в Централен гробищен парк - Бургас. 

Припомняме, че 64-годишната жена бе убита от сина си по особено жесток начин. Той нанесъл над 40 удара по тялото на майка си с два ножа. Младият мъж е криминално проявен. През 2017 година е задържан за притежание на наркотици. Няколко пъти е лекуван в Център за психично здраве в Бургас.

Ето какво написаха с прискърбие от гимназията, в която Радка Гешева преподаваше до последно:

ПГЧЕ „Васил Левски“ в град Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители - Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта. Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита“, е, че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна. 

За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията. Трудно се говори в тези тежки моменти, още по-трудно е да се опише с една дума или изречение личност като Рада Гешева. Тя беше една изключителна жена и колега „будител, любим учител, магнит, мотор, вдъхновител, магия, незабравима, изключителна, огнена, неповторима, тя бе добро, тя бе любов“ и още много искрени неща са писали за нея всички, които я познаваха. Вече я няма! И искаме да преминем през това изпитание.

За преодоляване на тази кризисна ситуация и оказване на психологическа подкрепа с учениците от всички класове и колектива на гимназията ще работят психологът и педагогическият съветник от училище, както и психолози от Националната мобилна група за психологическа подкрепа.

Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева - длъжни сме да го направим. 

Всеки, който желае да постави цвете и напише последните си думи в памет на г-жа Гешева, може да го направи в сградата на гимназията, където е обособен кът и поставена книга за съболезнования. 

Светъл път към света на ангелите!

От колектива на ПГЧЕ
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега