Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българите - сред най-големите потребители на чешмяна вода в Европа

Българите - сред най-големите потребители на чешмяна вода в Европа

ЕС ще насърчава използването на питейна вода, за да ограничи замърсяването с пластмаса.

В рамките на политиката за ограничаване на пластмасовите отпадъци, Европейският съюз планира да въведе правила за подобряване на качеството на питейната вода. Доклад на Европейската агенция за околната среда показва, че 98,5% от направените проби между 2011 и 2013 г. отговарят на сегашните стандарти. Замислените промени целят да засилят доверието на потребителите и да насърчат използването на чешмяна вода.

Консумацията на чешмяна вода излиза не само по-евтино, но и опазва околната среда. Според Европейската комисия достъпът до по-качествена вода би намалил потреблението на бутилирана вода със 17%. Това би намалило пластмасовите отпадъци и емисиите на парникови газове. За да се повиши доверието на потребителите, Европа възнамерява да ограничи лимитите за присъствието във водата на олово и вредни бактерии. Депутатите предлагат и мерки като поставянето на безплатни чешми на публични места (включително в търговски центрове и летища) и насърчават предлагането на чешмяна вода в ресторантите.

Според статистиката обаче България и в момента е сред най-големите потребители на чешмяна вода. Страната ни се нарежда на второ място по потребление със 191 литра на ден на човек от населението. На първо място е Италия с 243 литра дневно на човек. Средното ниво за ЕС е 120 литра. Най-малко точат чешмите в Малта, където потреблението възлиза на едва 50 литра на ден. Тези данни се отнасят за потреблението на домакинствата през 2014 и 2015 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега