Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България е 15-ата държава в света, въвела Facebook системата "Amber Alert"

България е 15-ата държава в света, въвела Facebook системата "Amber Alert"

Проектът за безопасност на децата по света носи името на деветгодишната Амбър Хагерман, отвлечена близо до дома си в щата Тексас преди 22 години.

България получи шанса още в началото на тази година да е 15-ата държава в света и една от първите в региона, която въвежда и използва при необходимост системата "AMBER Alert – изчезнало дете", свързана със социалната мрежа "Facebook".

При получаване на сигнал за изчезнало дете, отговарящ на критериите, заложени при обмена на информация между компетентните органи, данните ще бъдат изпращани от ГД „Национална полиция“ към ГД „Борба с организираната престъпност“. За сигнала ще бъде изготвян постер с подробна информация за изчезналото дете, която може да помогне за намирането му, обясни днес  заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Чрез платформа постерът ще бъде предоставян на Facebook, за да достигне до потребителите на социалната мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от мястото на изчезване. Потребителите на Facebook ще виждат сигнала в потока от новини, без да се налага инсталиране на допълнително приложение. Хората, които разполагат с информация за конкретен случай, ще могат да съобщават на функциониращите в ГДБОП денонощно, седем дни в седмицата, телефон 02 9828353 и мейл gdbop@mvr.bg.

Специално за въвеждането на системата „Amber Alert“ в България пристигнаха директорите по сигурността на Facebook Кристиан Перела и Емили Вачер. „Чест е да съобщя, че в партньорство с Министерството на вътрешните работи стартираме първия за България проект за ранно оповестяване за изчезнали деца, известен като Amber Alert във Facebook.


Проектът за безопасност на децата по света носи името на деветгодишната Амбър Хагерман, отвлечена близо до дома си в щата Тексас преди 22 години, през януари 1996 г. Убиецът й не е разкрит.

„AMBER ALERT“ представлява система, свързана с приложението на Facebook, която дава възможност на правоохранителните органи да изпратят съобщение, съдържащо актуална снимка и информация за издирваното дете, до всички потребители на социалната мрежа, намиращи се в радиус от 200 км от локацията на изчезване. С над 2 милиарда потребители, този инструмент е изключително силен при издирването на изчезнали деца с опасност за живота и здравето им.

До момента системата е въведена в над 12 държави: САЩ, Канада, Холандия, Великобритания, Южна Корея, Гърция, Малайзия, Тайван, Мексико, Малта, Ямайка, Люксембург и др. За въвеждането на системата се кандидатства по специален ред, като в следствие на големият интерес към нея, свободни дати за присъединяване има едва за края на 2019 година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега