Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България подаде второ искане по ПВУ в размер на 724 млн. евро

България подаде второ искане по ПВУ в размер на 724 млн. евро

Както при всички държави членки, плащанията по Механизма за възстановяване и устойчивост се основават на резултатите и зависят от изпълнението от страна на България на инвестициите и реформите, очертани в нейния план за възстановяване и устойчивост.

Второто искане на България за плащане в размер на 724 милиона евро под формата на безвъзмездни средства е свързано с 61 ключови етапа и 5 цели.

Те обхващат инвестиции в области като STEM центрове и иновации в образованието, научни изследвания и иновации, интелигентна промишленост, саниране на сгради, цифровизация на електропреносната мрежа, енергийно ефективното улично осветление, възобновяеми източници и съхранение на електроенергия, както и цифровизация на железопътния транспорт.

Искането за плащане включва и поредица от реформи, насочени към подобряване на предучилищното, училищното и висшето образование, както и ученето през целия живот, насърчаване на електронното здравеопазване, подпомагане на декарбонизацията на енергийния сектор чрез стимулиране на използването на енергия от възобновяеми източници и подобряване на енергийната ефективност, както и подкрепа за устойчивия градски транспорт. По-нататъшните реформи са свързани с осигуряване на достъпна, ефективна и предвидима съдебна система и борба с корупцията. Други реформи обхващат области като съдебна медиация, процедури по несъстоятелност, електронно управление, управление на държавните предприятия, борба с изпирането на пари, обществени поръчки. Обхванати са и реформите за подобряване на социалния и здравния сектор.

Планът на България за възстановяване и устойчивост се финансира с 5.69 милиарда евро под формата на безвъзмездни средства. Както при всички държави членки, плащанията по Механизма за възстановяване и устойчивост се основават на резултатите и зависят от изпълнението от страна на България на инвестициите и реформите, очертани в нейния план за възстановяване и устойчивост.

Сега Комисията ще направи оценка на искането и след това ще изпрати предварителната си оценка на Икономическия и финансов комитет на Съвета.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега