Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България проучва възможностите за доставки на природен газ

България проучва възможностите за доставки на природен газ

Министрите Петкова и Шайниц обсъдиха възможностите за доставка на природен газ от Израел за България.

В рамките наработното посещение в Израел, българският енергиен министър ТеменужкаПеткова обсъди с колегата си д-р Ювал Щайниц възможностите за доставка наприроден газ за страната ни. По думите й страната ни проявява интерес къмвъзможностите за доставки на природен газ отизраелските офшорни газови находища Тамар и Левиатан. 

Петкова представипред министъра на националната инфраструктура, енергетиката и водните ресурсина Държавата Израел д-р Щайниц развитието на газовите проекти в България. Чрез проектитеза интерконектори Гърция-България и Турция-България страната ни е неразделначаст от реализацията на Южния газов коридор, работим и по вариант за включванев проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ до Александруполис,Гърция, каза Петкова.

Една от възможностите за доставка на израелски природенгаз до България е именно чрез терминалите за втечнен природен газ. Като другвариант се разглежда проектът за подводен газопровод EASTMED от Израел презКипър и остров Крит до Гърция. Българскатастрана запозна израелската и с концепцията за създаване на регионаленгазоразпределителен център „Балкан“ на територията на България.  

По думите на министърЩайниц израелският енергиен сектор разработва значителни ресурси от природенгаз, които биха могли да се изнасят. Той изрази надежда, че Израел може дадопринесе за диверсифициране на източниците на природен газ в Югоизточна и ЮжнаЕвропа и особено за България, Гърция и Италия.

Дваматаминистри се договориха да подготвят Меморандум за разбирателство в областта наенергетиката, с акцент върху възможността за доставка на природен газ отофшорните газови находища на Държавата Израел.Обсъдени бяха ивъзможностите за съвместно сътрудничество в сферата на киберсигурността в енергийниясектор.

В заключение, министър Петкова добави, че страната ни би оценила високоопита и добрите практики на израелските компании в областта на проучването идобива на природни богатства и допълни, че израелски инвеститорски фирми садобре дошли в България.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега