Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България с бронз от Световната купа по хандбал след разгром над Индия

България с бронз от Световната купа по хандбал след разгром над Индия

В мача за титлата Куба се наложи над Кипър с 28:18 (14:9).

България спечели бронзовите медали от Световната купа по хандбал за мъже във Варна след разгрома победа над Индия с 47:18 (25:7). От началото на мача на терена в Двореца на културата и спорта имаше един отбор – нашият, подкрепян от многобройна агитка хандбални фенове.

Българите поведоха с 5:0 с два гола на капитана Светлин Димитров и по един на Божидар Симеонов, Кристиан Василев и Михаел Иванов преди гостите да върнат едно попадение. Последваха обаче 3 гола на Преслав Станчев и по един на Кристиан Василев и Светлин Димитров – 10:1. Натискът ни, агресивната защита, добрите намеси на Николай Петров и малкото грешки доведоха до уникалните 10 поредни гола за българите – от 10:2 до 20:2 преди индийците все пак да върнат 2 гола. В края на полувремето треньорът Иван Василев смени на вратата Николай Петров с Стефан Димитров, а сигналът за почивка дойде при 25:7.

В тази първа част Светлин Димитров отбеляза 6 гола, Михаел Иванов – 5, Преслав Станчев и Иво Петков по 4, Кристиан Василев – 3, Петко Петков – 2 и Божидар Симеонов – 1. 

На полувремето кметът на Варна Иван Портних и президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев наградиха всички доброволци, които помогнаха в организацията на турнира. След края на срещата националите подариха на Портних две топки с автографи – една лично за него и една за музея на спорта във Варна.

При решен мач, втората част започна както завърши първата. С по три гола на Светлин Димитров и Преслав Станчев дръпнахме с над 20 – 31:9. Рециталът на българите продължи и с нови две попадения на Димитров и едно на Иванов увеличихме разликата до 34:10. До края нашите се забавляваха за крайното 47:18.

Най-резултатен за българите беше Светлин Димитров с 11 гола. Той бе избран и за играч на мача. 7 добави Преслав Станчев, 6 Михаел Иванов, по 5 Иво Петков, Владислав Йоргов и Петко Петков, 3 Кристиан Василев, 2 Георги Атанасов, а по 1 Росен Колев, Тодор Калчев и Божидар Симеонов. 


Снимка: Българска федерация по хандбал

„Наложихме нашия стил на игра. Момчетата бяха освободени и благодаря на всички, както и на публиката. Играчите се отнесоха много сериозно, въпреки че още на 10-ата минута показахме, че сме много по-добри от тях. Бяхме се разбрали да завършим този турнир с удоволствие и усмивки. Снощи плаках и казах на момчетата да го направят, ако искат да ме накарат да се смея. И те го направиха“, каза Илиян Василев.

Той коментира и постижението на Светлин Димитров, който вече има над 200 гола в Световната лига.

„Светлин си е Светлин. За да вкара тези 200 гола работи целият отбор. Всички допринасят за много неща. Има момчета, които вършат черната работа, която не се вижда. В хандбала броим головете, но не виждаме кой работи в защита, как работи. Браво на Светлин и аз съм щастлив, че съм му треньор. Но браво и на всички момчета, които изградиха този успех. И още веднъж – благодаря на публиката. Очарован съм“, завърши Василев.

С 11-е си попадения срещу Индия, Светлин Димитров вече има 213 в 4-е издания на Световната лига.

В мач за титлата Куба победи Кипър с 28:18 (14:9). Срещата се ръководи от българските съдии Георги Дойчинов и Юлиан Горецов и от нашия делегат Михаил Башев.


Снимка: Българска федерация по хандбал

Великобритания спечели 5-ото място на шампионата след разгром над Австралия с 34:22. Нигерия завърши Световната купа във Варна 7-о място, след като в последния си мач се наложи над Андора с 36:14. Молдова победи Гватемала с 21:14 и е на 9-о място. Малта разби Азербайджан с 31:20 и зае 11-ата позиция. Молдова се наложи над Гватемала с 21:14 и е 9-та.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега