Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

България завърши с 12 медала на Европейските игри

България завърши с 12 медала на Европейските игри

В кат. 57 кг на боксовия турнир нашият национал Хавиер Ибанес Диас победи във финала с 5:0 испанеца Хосе Кюилес и грабна титлата. Това трето злато за страната ни след тези на сестри Стоеви в бадминтона и на Станимира Петрова в бокса

България спечели още един златен медал на завършващите днес в Полша Европейски игри. В кат. 57 кг на боксовия турнир нашият национал Хавиер Ибанес Диас победи във финала с 5:0 испанеца Хосе Кюилес и грабна титлата. Това трето злато за страната ни след тези на сестри Стоеви в бадминтона и на Станимира Петрова в бокса.

Същевременно Кристина Николова си осигури среброто на 50 кг лайт контакт в кикбокса, след като загуби финала с 0:3 от словенката Тира Барада. Това е трети медал за българския кикбокс след бронзовите на Александра Димтрова и Иван Кръстанов.

По-рано днес Светлана Каменова спечели сребърен медал в бокса. Бронзовата медалистка от последното световно първенство отстъпи във финала с 1:4 пред французойката Амина Зидани (Фр) и така се нареди на второ място в кат. 57 кг.

България завършва Европейските игри с 12 спечелени медала: 3 златни, 4 сребърни и 5 бронзови. В дебютното издание на мултиспортния форум в Баку през 2015 г. спечелихме 10 медала в 5 спорта: 1 златен, 4 сребърни и 5 бронзови. Четири години по-късно в Минск 2019 грабнахме 18 медала – 3 златни, 7 сребърни и 8 бронзови.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега