Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Крум Зарков става секретар по правните въпроси на президента Радев

Крум Зарков става секретар по правните въпроси на президента Радев

„Формално Иван Гешев си отиде заради репликата "политически боклук", но всъщност си отиде за цялостно творчество".

„Формално Иван Гешев си отиде заради репликата "политически боклук", но всъщност си отиде за цялостно творчество". Това заяви пред БНР Крум Зарков, бивш служебен правосъден министър и бивш депутат от БСП. Според него процедурата по отстраняването на Гешев е била нескопосана. „Заметоха се доста въпроси под килима”, каза той. Той подчерта, че процедурата (за отстраняване на Гешев) се контролира от мнозинството във Висшия съдебен съвет (ВСС), а не от министъра на правосъдието.

"Този ВСС, когато избира, когато отстранява и когато пак избира, винаги оставя чувството, че го прави под давление, а не по убеждение. Затова аз съм от тези, които пледират, че ключова за съдебната система е промяната на състава на ВСС, която да върви паралелно с другите неща... през конституционна реформа", обясни Зарков.

Зарков обяви, че от 3-ти юли ще бъде секретар по правните въпроси в президентството.Крум Зарков обясни, че мнозинството в този парламент е решило през приетия закон, че в рамките на 3 месеца трябва да бъде произведен нов избор за нов състав на Висшия съдебен съвет. "Не съм виждал проекта за промени в Конституцията, който президентът анонсира, но надявам се скоро да имам такава възможност", каза бившият служебен министър на правосъдието.

"Новата ми длъжност не позволява да бъда в ръководството на партията и трябва са напусна Националния съвет БСП. На всички мои приятели социалисти и леви казвам, че оставам верен на убежденията си и на партията си", обясни Зарков.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега