Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си

Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си

Рени Григорова Евстатиева е магистър по право и настоящ пенсионер с тежка инвалидност. Тя е и майка на човек с множество увреждания от рождението.

Българска майка иска евтаназия за себе си и детето си. Потребителката Рени Григорова е публикувала в социалната мрежа "Facebook" Отворено писмо до Европредседателството на Европа със седалище през 2018 в България, президента, парламента, правителството, омбудсмана и българската общественост, в което споделя тежката си ситуация и моли властите да вземат мерки.

Рени Григорова Евстатиева е магистър по право и настоящ пенсионер с тежка инвалидност. Тя е и майка на човек с множество увреждания от рождението. Двамата с 28-годишния й син живеят в изключително тежко положение, издържат се със социални помощи, които са крайно недостатъчни за покриване на лечението и издръжката им.

"Как бихте се чувствали, ако Вашето дете, Вашият най-близък човек, умира бавно и мъчително пред очите Ви и Вие не можете да му помогнете", пита Рени, която вече е писала до властите с искане да й бъде разрешена евтаназия, която в страната ни, а и в по-голямата част от света, не е узаконена. Тя посочва, че двамата със сина й са обект на несправедливо отношение от страна на институциите, което допълнително усложнявало живота им.

"Аз отново се обръщам към всички Вас с една единствена молба, осигурете ни евтаназия! Тя ще Ви излезе по-евтино и ще спести гореизброените ни нужди, защото начина, по който сме третирани, показва, че сме ненужни! Няма да моля за нищо друго", завършва с горчивина писмото си Рени.

Писмото й трогна десетки потребители на социалната мрежа. Споделянията му надхвърлиха 150 часове след публикуването му. Част от коментарите под него отричат евтаназията като решение, други пък се задоволяват с това да окуражат майката да продължава да се бори, въпреки трудностите, които системата създава.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега