Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българският комикс е жив, вижте го в галерия "Петко Задгорски"

Българският комикс е жив, вижте го в галерия "Петко Задгорски"

Днес от 18.00 часа в Бургаска художествена галерия “Петко Задгорски” ще бъде открита изложба, посветена на съвременния български комикс. Тя ще остане там до края на месеца. Изложбата се нарича “Над дъгата” и е дело на сдружение ПРОЕКТЪТ ДЪГА.

Днес от 18.00 часа вБургаска художествена галерия “Петко Задгорски” ще бъде открита изложба,посветена на съвременния български комикс. Тя ще остане там до края на месеца.Изложбата се нарича “Наддъгата” и е дело на сдружение ПРОЕКТЪТ ДЪГА.

Думата “дъга” неслучайно еосновният акцент, тъй като повечето от изложените произведения са дело нахудожници от екипа на легендарното едноименно списание, което в добрите сигодини имаше триста хиляден тираж. Сдружението е основано отавтори, чиято цел е възраждането и популяризирането на българския комикс. Поводза изложбата е издаването на албума “Над дъгата”. Той е в ограничен тираж,предназначен за колекционери и запалени любители.

Изложбата и албумът саосъществени благодарение на безвъзмездното участие на художниците Николай Додов– автор на комикса “Дарко”, Сотир Гелев – автор на комиксите “Билбо Бегинс” и“Властелинът на пръстените”, Димитър Стоянов - Димо – автор на поредицата “ЕЛО– Екип за ликвидиране на опасности”, Евгений Йорданов – автор на комикса“Добромир”, майсторите Румен Чаушев, Петър Станимиров, Росен Манчев, ВладимирКоновалов, Пенко Гелев.Вижте въздействащите имрисунки, вдъхновени от новите идеи в това изкуство.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега