Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Близо 400 деца се включиха в новата кампания на Община Бургас „Прочети ми приказка“

Близо 400 деца се включиха в новата кампания на Община Бургас „Прочети ми приказка“

Това е първото издание на кампанията, която е и единствена по рода си в страната.

Близо 400 ученици се включиха в образователната кампания на Община Бургас „Прочети ми приказка“.

Те четоха на деца от всичките бургаски детски градини популярни приказки от любими автори по време на лятната си ваканция.

Това е първото издание на кампанията, която е и единствена по рода си в страната. Тя е насочена предимно към малчуганите от детските заведения, като целта е те да слушат повече български художествени текстове. Това ще обогати техния речников запас още в ранна възраст.Четенето на приказките стана на открито в двора на всяко детско заведение в града. Книгите и произведенията бяха съобразени с учебните програми за съответните възрастови групи.

С програмата се цели провокиране на детския интерес към приказките, изграждане на умения на децата в предучилищна възраст за активно слушане и съпреживяване, както и развиване на въображението и емоционалната интелигентност.

Кметът Димитър Николов ще отличи за положеното старание всички ученици – доброволци, които влязоха в ролята на читатели. Първите от тях вече получиха своите награди за участието си в кампанията – грамота и ваучер за закупуване на книги.

„Благодаря на всички бургаски ученици, които се включиха в кампанията на Община Бургас. Благодаря на техните учители и родители, че ги насърчават да четат български произведения и с това да разпалват интерес към словото сред най-малките деца. Българският език е наша голяма ценност и ние трябва да се отнасяме с любов към него. Нашата амбиция е тази програма да се развива и да увлича повече деца. Един ден, най-малките, които бяха в ролята на слушатели, на свой ред ще четат приказки на по-малките от тях и ще разпалват у тях обич към българската реч“, каза кметът Димитър Николов при връчването на наградите.

Церемонията по връчването на наградите се състоя на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина. Днес и в понеделник своите награди ще получат и останалите участници в кампанията.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега