Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БЛС: Изискването на PCR тест при хоспитализация не е прищявка, а е необходимост

БЛС: Изискването на PCR тест при хоспитализация не е прищявка, а е необходимост

Разпространеното становище е в отговор на категоричното обявление на Министерството на здравеопазването и ръководителя на ведомството Кирил Ананиев, че изискването на тест за коронавирус като условие за прием в болница е незаконосъобразно.

"Изискването на PCR тест при хоспитализация не е прищявка, а е необходимост". Това заявиха в официална позиция от Българския лекарски съюз. Разпространеното становище е в отговор на категоричното обявление на Министерството на здравеопазването и ръководителя на ведомството Кирил Ананиев, че изискването на тест за коронавирус като условие за прием в болница е незаконосъобразно.

Съсловната организация остро възразява срещу заплахите за санкции и проверки от Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ на лечебните заведения. Политика и отговорност на всяко едно лечебно заведение е да защити служителите и пациентите си. Лечебните заведения  имат право да определят вътрешни правила за прием на пациенти", коментира председателят на БЛС д-р Иван Маджаров. Нещо повече, според него, тестовете трябва да бъдат заплащани от държавата, а не да се поемат от болниците или от пациентите.

"В настоящия момент, в който обществото опитва да се върне към нормалния си ритъм на живот, но заплахата от Covid-19 не е отминала, лечебните заведения са тези, които продължават битката с вируса. Борбата с епидемията и последствията от нея обаче остават задължение на държавата. В интерес на всички български пациенти и на нормалното функциониране на системата на здравеопазването е в кратки срокове да бъдат направени необходимите изчисления и разходите за PCR тестове на пациентите, които предстои да бъдат хоспитализирани, да се покриват изцяло или частично от страна на НЗОК или МЗ", е записано още в официалната позиция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега