Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойчев и Вълков инспектираха новия брод между Веселие и Ясна поляна

Бойчев и Вълков инспектираха новия брод между Веселие и Ясна поляна

Бургаските депутати оказаха съдействие за извършващите се дейности, като проведоха разговори с регионалния министър Лиляна Павлова и Агенция „Пътна инфраструктура“. Те отправиха и парламентарно питане към ресорния министър относно възстановяване на моста между двете села.

Народните представители отГЕРБ - Бургас Димитър Бойчев и Иван Вълков провериха на място строителнитедейности по новоизградащия се брод между селата Веселие и Ясна поляна. При неколкократнитенаводнения през 2014 г. бе разрушен мостът между двете села и се наложиизграждането на алтернативен път, докато бъдат осигурени средства завъзстановяване на първоначалния вид на мостовото съоръжение.

Бургаскитедепутати оказаха съдействие за извършващите се дейности, като проведохаразговори с регионалния министър Лиляна Павлова и Агенция „Пътнаинфраструктура“. Те отправиха и парламентарно питане към ресорния министъротносно възстановяване на моста между двете села.

„В момента се работи подоизграждането на брода, който на 90% е завършен. Имаме уверението и нафирмата-изпълнител, че за около 10 дни ще приключи изцяло работата по него.Предстои да се бетонира съоръжението и да бъдат поставени парапети.Най-вероятно от утре ще започне и поставянето на бордюрите“, коментираобластният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

В отговора си регионалниятминистър констатира, че наводненията през изминалата година нанесоха сериознипоражения на републиканската пътна мрежа в област Бургас. Общата стойност нащетите за 2014 г. е 5 млн.лв. , а на територията на Приморско най-сериозни са пострадалимостовите съоръжения.

„Бродът е добро временнорешение, докато бъдат осигурени средства за възстановяване на мостовотосъоражение между Веселие и Ясна поляна. Отправихме питане към министър Павловапо темата. Необходими са 2 млн. лв. за изграждане на нов мост, има изготвенопроектопредложение за финансиране, което е подадено в Междуведомственатакомисия за възстановяване и подпомагане. Когато бъде одобрено, ще бъдатпредприети действия за изграждане. Участъкът е важен от комуникативна гледнаточка, има постоянен трафик, много ученици също се извозват до съседни населениместа“, заяви бургаският депутат и зам.-председател на транспортната комисия впарламента Иван Вълков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега