Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи повече пари за отбрана /Видео/

Бойко Борисов: ГЕРБ ще подкрепи повече пари за отбрана /Видео/

"Народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда", припомни Борисов.

"Месеци наред се размахваха листчета, създаваше се масова психоза, че са се извършвали безобразия. Ние отговорихме на стотици журналистически въпроси за незаконното подслушване. В резултат на това, както при Костинбродската афера, загубихме проценти. Вчера в доклад на Специалното бюро за контрол на СРС за 2020 г. пише, че през 2020 не са констатирани случаи на неправомерно прилагане на СРС-та". Това заяви на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.Докладът е приет на комисия в НС. Благодаря им за което, добави Борисов.

По думите на Борисов, депутатите от ГЕРБ-СДС ще подкрепят решение на Народното събрание за промени в Бюджет 2022 в сектор "Сигурност", което да гарантира повече средства за отбрана и мерки, които повишават боеспособността на българската армия.

"Казват, че светът е в предвоенна обстановка. В нашето въздушно пространство летят натовски самолети, в нашето Черно море плуват военни кораби, формират се батальони и всичко това е в нашия регион. Приветстваме дипломатическите усилия за избягване на война. Но народът е казал, който не храни своя армия, един ден ще храни чужда. В 7 точки предлагаме и управляващата коалиция може да разчита да подкрепим в бюджета на второ четене с реални средства тези точки, за да може незабавно България да повиши своята боеготовност. Надявам се и фрегати, и подводници, трите рода войски, парите за втората част от ескадрилата да ги видим в бюджета, както и за бронираните машини и те ще получат нашата подкрепа. В противен случай, ще стане ясно, че КСНС е бил само, за да се отбие номерът", каза Борисов.

Той припомни, че управлението на ГЕРБ е инвестирало над 5 млрд. лв. в армията за подготовка на военните ни."Ние подкрепяме тези точки, подкрепили сме ги в лицето на госпожа Атанасова и ще ги подкрепим в парламента, стига да имат воля да ги направят. Логичен би бил въпросът откъде ще се одрежат пари. Именно затова финансовите минситри на европейските страни, когато правят бюджет, правят и разчети - за да вкараш пари за отбрана, от къде да ги вземеш", коментира още бившият премиер.

Веднага след това обаче Борисов подкрепи критиката на Румен Радев към правителството от вчера, както лидерът на ГЕРБ каза: "колкото и да ми е трудно да го призная, но думите му са верни". Стига вече анализи, анализи, посочи Борисов и поиска действия. Подхвърли и че трябва и може да се подпомогне бизнеса, да се намали ДДС и други мерки, които управляващите могат да предприемат."За какви 100 дни мечтаят една година, та те управляват вече година, Асен Василев, Кирил Петков, Бойко Рашков", заяви Борисов.

Публикувахте от Boyko Borissov в Четвъртък, 17 февруари 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега