Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Болниците ще получат 100% заплащане на дейността си

Болниците ще получат 100% заплащане на дейността си

Болниците ще получат на 100% заплащане на дейността си от септември до края на годината. Това заяви здравният министър Таня Андреева пред БНТ.

Болниците ще получат на 100% заплащане на дейността си от септември до края на годината. Това заяви здравният министър Таня Андреева пред БНТ. "Това обаче не изключва контрола - какво е отношението към пациентите, какво е лечението и прочие. Самата аз имам моменти, в които се чудя кое му е наред на здравеопазването. Поради тази причина имаме много ясен план за действие с конкретни задачи. Трябва дейности, които в момента се извършват в болниците, да бъдат изтеглени в доболнична помощ", каза Андреева.

Тя допълни, че е информирана за проверката на здравната каса на болниците. По думите й това е решение на Надзорния съвет на касата, тъй като се оказва, че този месец има завишение в пъти на разходите в някои лечебни заведения.

От в. "Труд" информират, че в болниците в последните дни масово се приемат пациенти, които изобщо не е нужно да бъдат хоспитализирани. А директорите на лечебните заведения са наредили на лекарите да приемат всички желаещи, за да бъде 100% натоварена легловата база.

"По този начин, плащайки им 80% от извършената дейност за септември, октомври и ноември, всъщност преведените пари ще се равняват на обичайните 100% за положените грижи", съобщи за изданието д-р Румяна Тодорова, управител на здравната каса. Затова тя е наредила да започнат масови проверки в болниците в цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега