Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бонуси за пенсионерите по Коледа, а от догодина по-високи доходи

Бонуси за пенсионерите по Коледа, а от догодина по-високи доходи

От 2013 г. доходите на българите ще започнат да нарастват. Това прогнозира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред БНР.

От 2013 г. доходите на българите ще започнат да нарастват. Това прогнозира министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов пред БНР. Министърът разясни, че реално вдигане на доходите от догодина може да се очаква чрез планираното увеличение на минималната работна заплата, пенсиите и минималния осигурителен праг, както и на възнагражденията на бюджетните служители.

Специално при администрацията нарастването на доходите е следствие на новата система, наложена при определянето на заплатите им, посочи още министърът. Младенов припомни, че минималната работна заплата ще бъде увеличена през 2013 година с 20 лева до 310 лева. Той обаче категорично отрече възможността тя да стигне 350 лв., както предлагаха от левицата.

Друг механизъм за нарастване на доходите от догодина е вдигането на минималните осигурителни прагове, припомни Младенов. Във връзка с коментираната възможност за повишаване на максималния осигурителен доход и на максималните пенсии Младенов посочи, че неговото предложение е за нарастването им последователно и с малък марж, докато отпадне таванът за пенсиите от първи януари 2014 г., когато работещите ще имат сериозен стимул да се осигуряват в пълния размер на дохода си и да разчитат на високи пенсии.

Междувременно в Кюстендил депутатът от левицата Мая Манолова заяви, че от БСП ще настояват всички пенсионери да бъдат компенсирани за Коледа с по 150 лева, а в бюджета за следващата година да бъде записано увеличението на пенсиите от 1 януари и от 1 юли. Искането на социалистите е от началото на 2013-а пенсиите да бъдат вдигнати с минимум 11%, а минимална работна заплата да стане 350 лева.

Манолова определи като „геноцид” политиката на ГЕРБ на фона на растящите цени на горивата, тока, храните. Депутатът от „Коалиция за България” изрази мнение, че управляващите не само трябва да осигурят вдигането на доходите, но стимули за работодателите.

"Ще настояваме и за стимули за работодателите, защото по този начин може да се компенсира ръстът на безработицата в България", посочи Манолова и добави, че червената партия ще иска поощрения за фирмите, наемащи млади хора, както и увеличаване на максималния осигурителен доход на 2400 лв.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега