Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борец издъхна на тренировка, линейката се забавила 20 минути

Борец издъхна на тренировка, линейката се забавила 20 минути

47-годишен мъж се строполи по време на тренировка по борба в общинския спортен комплекс „Славейков“ в Бургас снощи. Мъжът е умрял, защото повече от 20 минути не дошла повиканата линейка на Бърза помощ. Залата се намира на два километра от МБАЛ-Бургас и на почти същото разстояние от частната болница „Лайф хоспитъл“, съобщава "flagman.bg".

47-годишен мъж се строполи по време на тренировка по борба в общинския спортен комплекс „Славейков“ в Бургас снощи. Мъжът е умрял, защото повече от 20 минути не дошла повиканата линейка на Бърза помощ. Залата се намира на два километра от МБАЛ-Бургас и на почти същото разстояние от частната болница „Лайф хоспитъл“, съобщава "flagman.bg".             

"Ужасът за хората около умиращия човек беше тотален, полицаите дойдоха по-бързо от лекарите. Те опитваха да дадат първа помощ, но при такова състояние е нужна бърза специализирана намеса. Треньорите веднага се обадиха на тел.112, но линейката фатално закъсня", казаха свидетели.

Когато лекарите пристигнали, човекът вече нямал пулс и те се заели с попълването на документите по установяване на смъртта, казаха очевидци. Кошмарът в залата е бил пълен, защото в нея тренират не само активни спортисти, но и десетки деца, а площадките навън са пълни със стотици малчугани. Защо в този огромен комплекс няма дежурен лекар не е ясно.

От ръководството съобщиха, че осигуряването на медицинско обслужване е грижа на всеки от клубовете, които ползват базата безплатно. 47-годишниият Рамзи Юмер е тренирал към клуба по борба "Черноморец".  Целият ден днес той прекарал на тепиха. От сутринта тренирал яко, после излязъл да обядва и се върнал в залата обратно. Следобед паднал пред ужасените погледи на треньори и спортисти. Задушавал се, треньорите започнали да му правят масаж, сковала се челюстта му.

За броени минути на място дошли служители на Второ РУП, които сложили ръкавици и влезли в ролята на лекари. "Не е възможно да си обясним това забавяне на линейката, като се има предвид, че районът е леснодостъпен, в съседство има две училища, детски градини, до които спешната помощ също трябва да може да достига бързо. Човекът дишаше, но забавянето беше прекалено. Още на тел. 112 твърде дълго вземаха обяснения от треньорите вместо да се обадят веднага да пратят лекар", каза управителят на спортен комплекс "Славейков" Велина Арнаудова.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега