Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков

Борисов: Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков

Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в МВР, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Никога не съм ходил да кадрувам и не съм се обаждал в МВР. Спазих думата си и не съм се месил там. Ако колегите не са доволни от резултатите си от изборите и искат да донапълнят с калинки вътрешно министерство... да не се връщаме назад как охрана на Кирил Петков стана зам.-министър. Казах на Денков, че някой трябва да понесе отговорност, а той уволни Темелакиев. Ако има оставка на вътрешния министър, трябва да си отиде и Денков. Няма да подкрепим това искане. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му министърът е политическо лице - на него може да се държи сметка само за функциите му. "Цялата разправия е, че МВР е последното място, където министърът иска да си гледа работата, а не да изпълнява поръчки. Няма да угаждаме на Кирил Петков, че иска оставка на Калин Стоянов, да си сложи и другия бодигард ли? Колко зам.-министри назначиха във вътрешното министерство. Хората се вълнуват от оставката на Михайлов, не от тази на Стоянов. Няма да подкрепим той да подаде оставка", смята той.

Борисов отрече да е повлиял на силовото ведомство. "Ходил съм в МВР единствено когато проведохме среща на тема какви действия да извършим по приемането в Шенген, на нея присъстваше и Мария Габриел. Обсъждахме Гранична полиция и външно министерство какво трябва да предприемат, а също така и какво се изисква от законодателната програма в парламента", коментира той. 

Относно вота на недоверие лидерът на ГЕРБ уточни, че е проявил мъдрост и търпение. "Поканих Асен Василев, той дойде веднага в кабинета ми. Казах му, че неоносновано завишените приходи трябва да бъдат махнати. Дългът трябва да бъде с 1 млрд. по-ниско, да е прецизиран. Той уважи исканията ни", отбеляза Борисов.

Източник: Nova
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега