Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: АМ "Струма" ще доведе до възход на област Благоевград

Борисов: АМ "Струма" ще доведе до възход на област Благоевград

Автомагистрала "Струма" ще доведе до изключителен възход на област Благоевград, обяви при първата копка на ЛОТ 4 на аутобана премиерът Бойко Борисов.

Автомагистрала "Струма" ще доведе до изключителен възход на област Благоевград, обяви при първата копка на ЛОТ 4 на аутобана премиерът Бойко Борисов. "Магистралата трябваше да бъде готова още през 2004 г. В крайна сметка виждате какво се случва с нея, но не трябва да забравяме, че политиците са щедри на обещания", коментира Борисов.

„С подписването на този договор сумата на договорените средства по Оперативна програма „Транспорт” надхвърля 3.602 млрд. лв.”, каза министър Ивайло Московски. По думите му са сключени договори за над 90% от бюджета на програмата, а част от проектите са във финална фаза на изпълнение. „Към днешна дата сме разплатили над 1.015 млрд. лв. на бенефициентите, или около 26% от бюджета на програмата”, допълни той.

Днес стана ясно, че паралелно със строителството на ЛОТ 4 ще се изгражда и жп линия. Тя ще бъде дълга около 160 км и така, по думите на премиера, на практика едновременно се изграждат две магистрали - една пътна и една жп. Очаква се догодина през пролетта да започне и строителството на магистралата при Благоевград. ЛОТ-ът до Дупница пък трябва да бъде готов до края на годината.

Строителството на отсечката трябва да приключи за 23 месеца, а стойността на договора е почти 56 млн. лв. Трасето обхваща 15 километров магистрален участък по направлението Сандански-Кулата. АМ „Струма” е част от Европейския транспортен коридор № IV и от трансевропейската автомагистрала „Север – Юг”.   Проектът за АМ „Струма“ ще се осъществи със средства по Оперативна програма „Транспорт“ при съотношение за финансиране 80 % европейски средства и 20 % национално финансиране.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега