Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Арестът ми беше, за да не подкрепим доставка на оръжие за Украйна

Борисов: Арестът ми беше, за да не подкрепим доставка на оръжие за Украйна

По думите на Борисов, той е бил арестуван, защото ГЕРБ е изразил готовност да подкрепи решение за изпращане на оръжие за Украйна.

В България след миналия четвъртък всеки може да арестува всеки, казвайки че е свидетел. Това обясни бившият премиер Бойко Борисов, който бе арестуван на 17 март 2022 г. за 24 часа. "Призован съм на разпит в прокуратурата. Подробности няма да давам, защото тече производство", каза той на пресконференция от централата на партия ГЕРБ. По думите на Борисов, той е бил арестуван, защото ГЕРБ е изразил готовност да подкрепи решение за изпращане на оръжие за Украйна. 

"Във вторник тук беше посланика на Украйна и ние им дадохме пълна подкрепа. Имаше искане от Украйна към правителството да помогне с въоръжение - маски, каски, ракети, бронежилетки. Казахме, че ако правителството внесе такова искане в парламента, ние ще го подкрепим. Имах нахалството на следващия ден да потвърдя това пред Порошенко и Кличко. И в четвъртък ме арестуваха. За да не може ако влезе такова решение в парламента, ГЕРБ да е обиден, възпален и да не го подкрепи", смята Бойко Борисов.

Той направи уточнението, че все още ГЕРБ-СДС има намерение да подкрепи евентуално решение за Украйна. "Може да сме обидени и огорчени, но евроатлантическата ни линия е ясна, за разлика от тази на Христовци и Атанасовци, които крепят тази коалиция, която разбива държавата", каза още опозиционния лидер.Бойко Борисов разказа и детайли от обиска в дома му миналия четвъртък. Той обясни, че обискът в дома му започнал от кухнята, продължил и в спалнята. "Никога не съм имал златни кюлчета, никога", каза Борисов. 

"Никога Горанов не ми е донасял пари", заяви още експремиерът в отговор на думите на бизнесмена Васил Божков, изречени час по-рано.След като подписал протокола, Борисов бил арестуван. По думите му над 20 души са били в дома му, взели поемни лица от Академията на МВР - курсанти. "Аз треперех да не ми подхвърлят нещо", каза още той за обиска в дома си.

Също така по думите на Борисов лично е чул как, когато не са намерили нищо, са получени разпореждания по телефона, да го арестуват и да има снимки с белезници.Той също така сравни себе си руския опозиционер Навални, а Петков с Путин. По думите му Рашков е "като Хитлер"."Премиерът Кирил Петков стана свидетел на човек, обвинен по закона Магнитски", каза бившият премиер. 

"Те се сриват. Откраднаха газа, сега се чудят как да откраднат зърното. Заплашват младежкия ГЕРБ с пет години затвор. Те са в страх. Те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, в Гърция, опашките за горива в Белград и Скопие? Това ли ви е демокрацията и промяната", запита още Бойко Борисов.

"Всички видяхме, че това правителство не става, срива се. Откраднаха зърното, сега се готвят да откраднат газа. Опитаха се младежкия ГЕРБ да ги заплашват с 5 г. затвор и след моя арест младежите са в страх - те ли предизвикаха опашките за олио в Белгия, Гърция, опашките за горива в Скопие, Белград. Младежите на ГЕРБ - това ли ви е демокрацията, промяната", запита реторично Борисов.

По думите на Томислав Дончев, твърдените основания за подобен арест показват тотална неграмотност. Из медиите циркулира протокол от показанията на министър Петков (премиерът Кирил Петков - б.р.). Докладът на АДФИ, който повтаря до голяма степен на доклада на Горанов се смесват с друг доклад, който не знаем дали съществува - за нередности в контрол на управленията на ЕС.Да накараш АДФИ да констатира европари значи, ако има пропуск в работата на български одитори, го констатират европейски одитори, каза Дончев.

"Част от твърденията на г-н Петков не отговарят на истината, 90% от поръчките били с един кандидат. Преди 10 г. кметовете на най-малките общини научиха, че от това следва финансова корекция, а от това боли", каза Томислав Дончев."Министър председателят да коментира собствената си контролна система на своята страна е все едно да каже, че БНБ не изпълнява своите функции - щетата е същата", каза Дончев.

От своя страна Владислав Горанов, който също бе сред арестуваните миналата седмица, коментира сигналът на хазартния бос Васил Божков, по който е започнала операцията. "През декември 2019 в МФ постъпи сигнал от Васил Божков, че определени хазартни оператори не прилагат закона и в държавата постъпват неточни данни. Тогава аз насочвам доклада към АДИФИ за проверка. На 28 януари първите данни са налице и те показват, че хазартните оператори наистина са отчели по-малки такси пред държавата. Две години след мен Асен Василев прави същата проверка, която няма как да установи друго. Опитът на висши служители от изпълнителната власт да се саморазправят с опозицията не е промяната, която се очаква от нашето общество", каза още Горанов.

Публикувахте от Boyko Borissov в Четвъртък, 24 март 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега