Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: България е на първо място по нисък брой заболели на 100 000 лица население в Европа

Борисов: България е на първо място по нисък брой заболели на 100 000 лица население в Европа

С тези думи започна обръщението си към Парламента премиерът Бойко Борисов, който бе извикан за изслушване от Народното събрание.

"Според данните на Европейския център по заразни болести, България е на първо място по нисък брой заболели на 100 000 лица население и трето място по най-малък брой починали лица на 100 000 души население в Европа. Първи започнахме да се организирахме, имахме достатъчно облекла и тестове, много бързо реорганизирахме индустрията. Нашите мерки са съобразени изцяло с препоръките на Световната здравна организация. Всеки ден, всички медии могат да получат информация в неконтролирана среда и да информират обществото. Ние имаме най-конкретните и либерални мерки в Европа". С тези думи започна обръщението си към Парламента премиерът Бойко Борисов, който бе извикан за изслушване от Народното събрание.

Извънредното заседание бе инициирано с 65 подписа на депутати от ПГ на „БСП за България“. Това е втори опит на опозицията да изслуша министър-председателя Бойко Борисов. Припомняме Ви, че при първия опит депутатите от ГЕРБ отказаха да се регистрират. Така от управляващата партия провалиха заседанието, което бе отменено поради липса на кворум.

Днес кворум имаше. А премиерът не пропусна да подчертае, че още когато е започнала пандемията, е предложил среща и разговор с лидера на левицата Корнелия Нинова. Предложението му било отхвърлено. Борисов изтъкна и че събирането на Парламента е в разрез с всички противоепидемични мерки.

Първи въпрос към премиера отправи Драгомир Стойнев от БСП, който попита Борисов дали правителството има "икономически план за излизането от кризата". В отговор премиерът отвърна, че в целия свят няма подобен "икономически план", който да можем "да препишем". Борисов изтъкна, че в страната ни цели сектори не са блокирани - работят строителството, информационните технологии и други.

Премиерът отново подчерта, че Правителството носи отговорност и не може да започне да "раздава пари на калпак", предвид факта, че не се знае колко дълго ще продължи пандемията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега