Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общински съвет отпусна 30 000 лева за финансова подкрепа на нуждаещи се

Общински съвет отпусна 30 000 лева за финансова подкрепа на нуждаещи се

Средствата ще бъдат заделени от създадения от местния парламент фонд за борба с Covid-19 и последствията от пандемията, който е в размер на 300 000 лева.

По предложение на кмета Димитър Николов Общински съвет - Бургас отпусна 30 000 лева за финансова подкрепа на нуждаещи се. Те ще бъдат заделени от създадения от местния парламент фонд за борба с Covid-19 и последствията от пандемията, който е в размер на 300 000 лева.

Първоначално идеята бе с тези средства да бъдат закупувани хранителни пакети на стойност 60, 100 и 130 лв., съобразени с числеността на хората в семейството, които ще включват най-необходимите за всяко домакинство храни - брашно, фасул, леща, макарони, консерва месо, консерва риба, консерва домати, лютеница, олио, захар, сирене, картофи, ябълки, зелен боб.

В Бюджета за 2020 година Общински съвет задели 75 хил. лева за еднократни безвъзмездни помощи на физически лица и техните семейства. Към настоящия момент са разгледани искания от 145 бургазлии на обща стойност 63 хил. лева, уточнява в докладната си кметът Николов. Оставащата сума от 12 хил. лева се оказва крайно недостатъчна за осигуряване на подкрепа за всички, потърсили такава от местната власт.

"При нас идваха хора, които не могат да си купят лекарства или да надплатят надценката на тези, които се реимбурсират от НЗОК. Те искат от мен вместо хранителен пакет, да им се дадат пари, за да си купят лекарства", коментира по време на заседанието градоначалникът.

Идеята му бе подкрепена единодушно от общинските съветници. Регламентът на новоотпусканите помощи ще изисква лицата да представят рецептурна книжка, в която са описани медикаментите, които не могат да закупят или доплатят. Комисията по социални дейности към ОбС пък ще одобрява или отхвърля молбите за отпускане на помощ.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега