Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Готов съм да си тръгна по всяко време, но да се запази правителството и НС

Борисов: Готов съм да си тръгна по всяко време, но да се запази правителството и НС

Борисов заяви, че оставка няма да има. Като мотив той посочи необходимостта от Народно събрание през предстоящите месеци.

Днес се проведе Националната конференция на ГЕРБ в София тех парк. В събитието, което се провежда на открито, участват лидерът Бойко Борисов, членове на партията, депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители, кметове и активисти на политическата формация от цялата страна.

Паралелно с това пред комплекса се провежда и протест с искане за оставката на правителството. По данни на полицията, около 50 души участват в демонстрацията. Получени са и множество сигнали, че в района на Четвърти километър групи пресичат постоянно пешеходните пътеки, като така затрудняват пристигането на делегатите и придвижването на гражданите на столицата. На място са полицейски служители, които обезпечават сигурността и подпомагат движението.

В рамките на изказването си премиерът и ръководител на управляващата партия Бойко Борисов направи анализ на обществено-политическата ситуация в страната и коментира продължаващите вече 28 дни протести в страната. Министър-председателят отново изброи реализираните проекти на властта, свързани с инфраструктурата, борбата с контрабандата, доходите и борбата с коронавируса.

Борисов заяви, че оставка няма да има. Като мотив той посочи необходимостта от Народно събрание през предстоящите месеци. А Парламент е необходим за обявяване на извънредно положение, при необходимост, породена от задълбочаване на пандемията, както и за участие в търговете за ваксини срещу Covid-19, ако такива се появят. Освен това, НС трябва да приеме и Бюджет 2021, както и да актуализира Бюджет 2020 при необходимост.

"Готов съм да си тръгна по всяко време. Правил съм го, мога да го направя отново. Но съм поел ангажимент към нашите коалиционни партньори. Те са Обединени патриоти. С ДПС никога не сме се коалирали и няма да се коалираме", заяви Борисов и подчерта, че е готов самият той да напусне Министерски съвет, но да се запази правителството и Народното събрание. Решението обаче щяло да бъде взето от коалиционния съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега