Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Границата ни с Турция не е под натиск, няма опасност от бежанска вълна

Борисов: Границата ни с Турция не е под натиск, няма опасност от бежанска вълна

Имам пълното уверение, че границата ни с Турция няма да бъде поставена под натиск. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с турския посланик Сюлейман Гьокче в Министерския съвет. Борисов обяви, че има постоянна комуникация с турското правителство и премиер.

Имам пълното уверение, че границата ни с Турция няма да бъде поставена под натиск. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с турския посланик Сюлейман Гьокче в Министерския съвет. Борисов обяви, че има постоянна комуникация с турското правителство и премиер.

Към момента дежурните ни, граничарите, корабите в Черно море не дават индикации за засилване на бежанската вълна към България. Но се разбрахме да засилим патрулите - и те, и ние, за да е пълна гаранцията, обясни Борисов, цитиран от в. "24 часа".

Той е изпратил военния министър, главния секретар на МВР и шефа на НРС да проверят лично ситуацията по границата. Изпратени са до допълнително и 230 войници, за да се подсили региона. Следим всеки миг, привел съм в готовност службите, ДАНС, МВР, получаваме информация по всички канали. Успокоителното е, че напрежението спада, допълни премиерът.

КПП-тата с Турция работят. Може да се пътува безпрепятствено, но считаме, че все още конфликтът не е локализиран, затова препоръчвам да не се пътува, каза още Борисов.Запитан дали има информация за пострадали българи в Турция, премиерът обясни, че няма такава информация до момента. Държим самолет в готовност да помагаме, но ситуацията там все още не е достатъчно стабилна и не е сигурно дори за гражданската авиация, допълни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега