Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: НСО поиска да се забрани достъпът край парк „Росенец“ по суша и вода

Борисов: НСО поиска да се забрани достъпът край парк „Росенец“ по суша и вода

„Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, заяви премиерът.

НСО е поискало спиране на достъпа по море и суша до нос Чукалята, където се намира сараят на Доган. Това съобщи на извънредна пресконференция премиерът Бойко Борисов. Той изчете писмо получено от Националната служба за охрана вчера. „Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около „Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември“, заяви премиерът. 

„В един ден ни каза да правим каквото искаме, на другия ден ни праща писмо. В същото време МВР закарва утре сили, за да осъществи ред“, запита Борисов по адрес на президента, които е принципал на НСО. След като получат това писмо, всички служби на правителството трябва да го изпълняват, каза премиерът.Борисов обясни, че в такива случаи след заповед службите действат "по тертип". "Добре че разбрах за писмото и то разбрах, когато говорих с кмета на Бургас Николов да демонтират бариерата, ако е незаконна", разясни той.

Той възложи на вицепремиера Красимир Каракачанов да се провери - може ли тази заповед да не бъде изпълнена. „Добре ли са го построили и измислили? В единия ден Радев призовава НСО да правят каквото считат за правилно, на другия ден изпращат това писмо. Сутринта говорих за сценарий, ето неговото продължение“, каза още Борисов. 

Преди това вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира, че нито един моряк или съд от Военноморския флот няма да бъде ангажиран с подобни "необмислени писма и предложения".Той попита обаче ген. Станчев дали НСО няма да вземе мерки с хвърлянето на български флаг, извършено от служител на националната служба.Брегът е изключителна държавна собственост. Никой не може да спре граждани да отидат на плаж, но ако решат за митинг или шествия, това е друго, посочи Каракачанов и допълни, че тогава местната власт решава дали ще разреши."Да начертаеш карта и едва ли не флотът да дойде да те охранява - това е порнография", завърши Каракачанов.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Коментари

  • Ваня
    10 юли 2020 15:10

    И сега ми е чудно, на фона на всичко това, което се разиграва от политиците, какво се цели да се прикрие? Обикновено властта така действа. Вдигат шум, преврати - а-у... и ей така си се прокарват някакви изгоди за тях неща без народът да разбере. А после, амиииии да сте внимавали.... мн прост народ сме, заслужаваме си тъпите управници

    0 : 0
  • Георгиев
    10 юли 2020 15:05

    Големи Циркове ... Пълен смях е тази работа :(

    1 : 0

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега