Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Протестът бе добре сглобен, поводът е ERM II

Борисов: Протестът бе добре сглобен, поводът е ERM II

Премиерът с остра реакция по отношение на снощния протест в столицата.

"Преди два дни се разиграва следната случка, не скеч, случка. Видимо публични лица - Христо Иванов ми е бил вицепремиер, министър, всички го познавате. Дебаркира, видимо с провокативна цел като Христо Ботев на Козлодуй, носи знаме. Видно отива там с цел. Абсолютно не го виня. Никакъв упрек, отива там със своята цел. Приемаме, че е най-добронамерена. Как бива посрещнат? Там се е очаква, че е ВИП-ът, не е на плажа, не се пече. Нищо не налага такива действия на двамата-трима охранители. И аз просто виждам артисти, единият леко върви, носи знаме, а другият го бута до водата, докато джапне във водата. И вече това, което е върхът на възмущението ми, сержанти ли са, офицери ли са. Президентът Радев ще ни каже какви са, хвърля знамето, като знаят, че това нещо се снима. И тези охранители правят всичко възможно това да е най-автентично. Свършва сценката, качват се на колата и отиват - къде? - да подкрепят.
Какво прави Христо Иванов, да подкрепи или да протестира, пред този, който пряко отговаря, по закон за НСО. Какво казва, че ще държи Борисов отговорен. За кое? 4 години президентът Радев ръководи пряко, непосредствено, контролира НСО. Не могат да си изкривят душата и да излъжат. Закон нямаше за НСО, ние направихме. Сега искат да изкарат, че ДПС и ГЕРБ работят заедно, само че аз публично съм им благодарил за всички случаи, когато като партия в парламента са ме подкрепили. Никога не сме делили кметовете и винаги по-равно сме подавали пари, за улици, канализация, нови училища. Нямаше да ни стигнат гласовете за Ф-16, те ни подкрепиха и аз мисля, че няма кой да се съмнява, че по евроатлантическа линия ДПС е прогнозируема партия. Подкрепиха ни за ДДС-то за ресторантите, за книгите.
Протестът бе добре сглобен. Христо Иванов протестира срещу тези, които го къпаха. И вика: Държа Борисов отговорен. За кое? Президентът еднолично носи отговорност и с назначаването на директора на НСО. Това означава подбора, подготовката и обучението на всички служители. Считате ли, че един средно интелигентен човек, когато го снимат, ще хвърля българското знаме? И те го хващат и го бутат, и гледат в камерата, и джапкат и си пътуват обратно
".

Това коментира премиерът Бойко Борисов на извънредна пресконференция във връзка с многолюдния протест, който се проведе вчера в столицата. Демонстрацията премина под формата на шествие от Ларгото до Орлов мост. Протестът премина без инциденти, но бе силно политически оцветен. В него се включиха различни политически сили и неправителствени организации.

"ДПС - това е сега темата. Когато те подкрепят БСП и Радев - тема няма. Когато подкрепят евроатлантически решения, има проблем. Те са тези, които най-много подкрепят влизането на България в чакалнята. Това е, друго няма. Нито съм ходил на зимните, нито на летните сараи, но много от протестиращите лидери са били там. Когато нещо правя с ДПС, излизам и казвам: Общините не трябва да чакат да се сменя правителството, за да получават средства. Да, когато се разследват такива олигарси, такива имена, много е трудно едно правителство да удържи. Това са огромни ресурси. Няма хубав бой, като си свиеш юмрука трябва да знаеш, че и от другата страна има юмрук. И да победиш пак боли. Бой хубав няма и то в условията на най-тежката пандемия, която се развива, която предстои", заяви Борисов.

В обръщението си пред медиите Борисов бе категоричен, че неведнъж "виждал министрите си в белезници", без да каже и дума. Искал и приемал оставки, защото отговорността трябвало да бъде поета.

"И аз го научавам от медиите, когато го пуснат! И аз гледам министъра ми с белезници в ареста. Видях как в най-важната служба на МВР - БОП-а, как ги наредиха на земята. И аз веднага им поисках оставките. Иво Спиридонов 20 години е работил с мене, прекрасен офицер, но пое отговорност. Какъв преврат, никой не отишъл при президента, а при негови функционери. Ако са виновни, ще си понесат отговорността", заяви министър-председателят. Според Борисов, протестът има общо с новината, че по всяка вероятност България ще бъде приета в чакалнята за Еврозоната, което означава приемане на еврото в рамките на 2023-2024 година.

""Защо е това, заради днешния ден, важен ден е, цял ден ще се работи. Тази ярост идва заради това, че ако успеем - ще се случи. Няма да може да се фалират банки, няма да могат да се теглят пари в кеш, без да светнат в Европа, ще паднат лихви, ще се вдигне кредитният рейтинг. И ще се на мястото с най-успелите, в сърцето на ЕС. Чакаме новини довечера след 20 часа. И питам дали има дясномислещ човек, който да не знае какво значи да влезеш в Банковия съюз, да застанеш до успелите държави, да си в ЕРМ 2, сиреч всички останали - Мая, Румен, Корнелия, Божков. Защо дясномислещите влязоха в този сценарий. Ако когато има сценарий, има и сценаристи", каза още Борисов. Според него няма разлика между масовото събиране в дискотеките и събирането на хора за протест пред президентството.

"Защо да затварям дискотеки и барове, като най-висшият орган - президентството, не спазва мерките и дава такъв пример. Ако Щабът не направят публичен медицински дебат, отварям всичко. Но нека да се знае, че отговорен за това ще е президентът. Едни могат да бъдат глобявани, а други не. Мен ме глобиха за събитието в Стара Загора, а президента ще бъде ли глобен? Вчера имаше повече хора, отколкото на футболните мачове", категоричен бе премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега