Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Няма ли отговорни политици, отиваме към президентска република /Видео/

Борисов: Няма ли отговорни политици, отиваме към президентска република /Видео/

“Трябва да съставим правителство, народът се измори от избори. Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента”, коментира Борисов.

Няма шанс да се случи управление с Кирил Петков и Асен Василев. Нито ние, нито те го искат. Остава ни от трети мандат да правим мнозинства за решенията, които да минават. Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

"На сто процента може да се формира редовен кабинет. Ако няма отговорни политици, ще трябва да отиваме на президентска република. Тяхното его не позволява да приемат първия мандат, нашето не позволява да приемем втори. Румен Радев е прав да дава дълъг период за мандат", добави Борисов.

“Трябва да съставим правителство, народът се измори от избори. Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство и това трябва да се изговори при президента”, коментира Борисов. “Аз не мога да кажа на президента коя партия е подходяща. Затова има създаден орган в Конституцията – Консултативен съвет при президента. На този именно съвет лидерите трябва да кажат кой как вижда и с кой мандат неговите избиратели биха подкрепили, и по какъв начин, правителство, за да можем да сме ангажирани”, каза още той.

По думите му егото у политиците трябва да изчезне. “Аз избягвам тези срещи, за да не ги възпра. Те трябва да се проведат при президента”, заяви Борисов.

“Във вторник представители на парламентарните групи (ПГ) на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме Промяната“ ще се срещнат в сградата на Народното събрание”, потвърди Борисов и уточни, че разговорът ще е на експертно ниво, като ГЕРБ ще бъде представлявана от Десислава Атанасова като председател на ПГ на ГЕРБ, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

Борисов заяви, че всички партии трябва да се водят от крайния резултат – да има редовно правителство с работещ парламент. “Не бързаме за избори. Не е това целта, но поехме ангажимент да подкрепим този разговор. В момента парламентът е на изключително ниво - страхотни зам.-председатели”, коментира той.

Публикувахте от Boyko Borissov в Събота, 5 ноември 2022 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега