Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Откъде знае Трифонов, че е първа политическа сила преди окончателните резултати

Борисов: Откъде знае Трифонов, че е първа политическа сила преди окончателните резултати

"Българин и северномакедонец в Космоса - ето така стават "Междузвездни войни"", пошегува се бившият премиер.

"След 2 месеца стържене, чупене, арестуване на десетки, стотици, хиляди наши симпатизанти, които бяха задържани, беше им забранено да гласуват, да се занимават с избори, хората се криеха и се плашеха от това, което диктатурата на Радев наложи. Народът беше така подплашен, че постигнаха това, което искаше Румен Радев. Само 30% избирателна активност." Това коментира на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него предложението на Слави Трифонов е "играта на Радев, за да остане служебният кабинет". "Днешното правителство на Трифонов означава, че той не иска да има кабинет", допълни експремиерът.

ГЕРБ е спечелила изборите в 16 области, заяви още той. По думите на Борисов, той печели лидерската битка в София. Относно демографския профил на подкрепилите ГЕРБ - Борисов каза, че за неговата партия са гласували най-много висшисти, хора със средно образование и най-много от работещите.

"В 11 часа, Трифонов обявява правителство и казва: "Чакам Радев да ни даде мандат". По това време ГЕРБ е първа политическа сила. Откъде знае Трифонов, че е първа политическа сила. Не могат да преброят два процента и половина от сутринта до 17 часа", попита Борисов.

"Демокрацията замина, има един ботуш, който ни стои на главите", коментира той  по повод изборите за народни представители. "Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да правителство и това прах в очите на хората", коментира още Борисов и посочи, че това е сценарий на Румен Радев да остане служебното правителство на власт.Според него не е случайно "връщането на кадрите на НДСВ в политиката". Борисов смята, че зад тях са стоели "икономически кръгове".

По думите на Борисов хората са били подплашени и е постигнато това, което е искал президентът Румен Радев. Бившият премиер смята, че 70% от хората са се уплашили или са се отвратили и затова не са отишли до урните на 11 юли.

"Бойко Рашков направи параван на "Има такъв народ". Размениха с ДПС представители на секциите, комисиите". Според Борисов част от гласовете от ДПС са отишли именно в партията на Слави Трифонов. "Някой явно му е казал, че работят активно в ЦИК да обърнат резултата. Само с НАСА и астронавти не се бяхме занимавали", коментира предизборната програма на Слави Трифонов. "Българин и северномакедонец в Космоса - ето така стават "Междузвездни войни"", пошегува се бившият премиер.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега