Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов подкрепя идеята за данъчна ваканция за малкия и средния бизнес

Борисов подкрепя идеята за данъчна ваканция за малкия и средния бизнес

Премиерът Бойко Борисов подкрепи идеята за данъчна ваканция за малкия и средния бизнес, ако създава нови работни места. Той е в Брюксел за първото за годината извънредно заседание на Европейския съвет.

Премиерът Бойко Борисов подкрепи идеята за данъчна ваканция за малкия и средния бизнес, ако създава нови работни места. Той е в Брюксел за първото за годината извънредно заседание на Европейския съвет.

„Казвали сме многократно, че ако 500-те големи фирми в Европа назначат по 43 000 работници, ще вземат на работа почти толкова хора, колкото са безработните в Общността - близо 25 милиона. В същото време в Европа има около 25 милиона малки и средни фирми, които по един човек да назначат, няма да има безработица“, коментира Борисов.

„Присъединяването на България към Договора за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз няма да бъде обвързано с поемането на допълнителни финансови задължения или ангажименти за хармонизиране на данъчната политика с тази на договарящите се държави.” 

 Той припомни, че за взимането на това решение е оторизиран и от Народното събрание. С участието си в договора страната ни ще е част от въвеждането на строги фискални правила за държавите-членки. С това се утвърждават принципите, които България следва за поддържане на строга бюджетна дисциплина и макрофинансова стабилност.

„Досега се говореше за наказания на страните, които не спазват финансова дисциплина, а това е лесно изпълнимо. Нека всяка държава да затяга коланите като нас”, каза премиерът Борисов. По думите му, бюджетната дисциплина, която спазва България, е заслуга на много правителства, включително и на сегашното. „Важното е и в бъдеще да спазваме такава политика като работим за икономически растеж, създаваме нови работни места, водим борба с данъчните измами, насърчаваме средния и малък бизнес”, подчерта министър-председателят.

Предвижда се по време на заседанието в контекста на влошаващата се икономическа ситуация и на задълбочаващата се дългова криза, да бъдат обсъдени теми, посветени на икономическия растеж и заетостта. Целта на извънредното заседание на Европейския съвет е да се обсъди и финализира проекта на Договор за стабилност, координация и управление в Икономическия и валутен съюз.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега