Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Ротацията може и да няма на 6 март, още сме много далеч

Борисов: Ротацията може и да няма на 6 март, още сме много далеч

Борисов призова Денков да забрави егото си.

Много сме далеч от ротацията. Това заяви бившият премиер, настоящ лидер на ГЕРБ и депутат Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на Партийния дом. Той допълни, че това е заради "многото приказки от колегите, които не спират всеки ден да говорят и да чертаят червени линии". Лидерът на ГЕРБ обясни, че депутатите му ще гласуват спрямо това какво предложат настоящите премиер Николай Денков и вицепремиер Мария Габриел за Външно министерство, за останалите министерства, за областните управители и изпълнението на програмата. 

"Ако те двамата се разберат, ще ги подкрепим, каза Борисов, който подчерта, че няма да позволи на 30 депутати от ПП да извиват ръцете на 69 депутати от ГЕРБ.Нашите депутати не са пионки и пешки, за да гласуват по някакъв начин. Когато дойдат Габриел и Денков и ни убедят, че трябва да гласуваме, тогава ще гласуваме. Решението на решението е каквото се разберат те. Сега са в Мюнхен заедно и вероятно ще използват времето да си говорят, правят си анализи, изслушват министри, ние не участваме в това", посочи той. 

Многото приказки отдалечили ГЕРБ и ПП-ДБ от ротацията заради непрекъснатото чертаене на нови червени линии."Датата 6 март не е емпирична. Може да е 10 март, може да е на 15-ти", посочи лидерът на ГЕРБ. Попитан все пак има ли конкретен срок за ротацията, той отговори: "Около 6-ти март". 

Според Борисов въпрос на добра воля от всички страни е да се подпише коалиционно споразумение при ротацията. "Ако трябва да бъдем откровени, сме оставили едни хора да се научат да управляват - нито се строи, нито се прави нещо, а се измислят розови фрази какво било направено. Като гледам телевизиите, то е точно обратното - скандал след скандал върви", посочи Борисов. 

Дори и да ги критикува партнорите си във властта, той е на мнение, че сегашното управление е много по-добро от преди. Лидерът на ГЕРБ е оптимист, че ПП-ДБ ще се научат да управляват някога.

Борисов призова Денков да забрави егото си. Това какво ще направи, зависи от депутатите в парламента, които са го подкрепили. Какво ще стане, ако Денков абдикира, а депутатите не го подкрепят, като вариант, запита Борисов и напомни, че премиерът Денков щял да даде оставката си и заради "Лукойл". "Нас ни плашеше Денков с оставка, защото щеше да стане взрив на цената на горивата и рафинерията нямало да може да работи с друг петрол, освен руски. Защо плашихме гаргите, кого плашихме", запита той.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега