Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: С 84 депутати няма как да съставим правителство на малцинството

Борисов: С 84 депутати няма как да съставим правителство на малцинството

Въпреки че преди дни ГЕРБ обяви, че ще прави правителство на малцинството, днес лидерът на партията Бойко Борисов призна, че това няма как да стане.

Въпреки че преди дни ГЕРБ обяви, че ще прави правителство на малцинството, днес лидерът на партията Бойко Борисов призна, че това няма как да стане.

„С 84 депутати няма как да направим правителство на малцинството, с Реформаторите пак ще сме на малцинството“, обяви той и добави, че ако ще се прави правителство, то трябва да е коалиционно, със споделена отговорност на министрите и да има програма. Лидерът на ГЕРБ отново настоя, че с подкрепа на ДПС няма да управлява и няма да прави правителство.„Така конструиран, парламентът е нестабилен, математически извън мандата на ГЕРБ не може да се направи правителство и ако ГЕРБ не направи усилия в тази тежка ситуация, би било безотговорно“, обясни Борисов.

Според него обаче единственото по-лошо от това да не се състави кабинет е ако правителството e безпринципно.„Това, че сме различни, всички го знаят и за да се направи правителство, трябва да се направят компромиси и от нас, и от тях, но едно е да правиш компромиси, когато имаш 1 милион избиратели, а друго е да са 200 000. Тук не става въпрос кой какъв ще бъде, просто ме отчайва това, че при слабите им резултати и вътрешнопартийните им проблеми се опитват да си ги решат през ГЕРБ“, посочи той.

Според него слабият резултат на БСП води до нестабилност. „Сега от БСП чуваме, че видите ли с ГЕРБ не можело. Нито сме говорили, нито консултации, просто като хипотеза го казвам, защото не можело с ГЕРБ, с ДПС можело. Те просто трябва да си отговорят вътре, в партията, на подобни въпроси и да си изведат необходимите поуки, за което им пожелавам успех, тъй като техният слаб резултат води до нестабилност. България има нужда както от силна дясна партия, така и от силна лява партия”, допълни още Бойко Борисов.

Той обясни, че ако не може да се състави правителство , ще се отиде и към вариант за нови избори. Борисов обаче е категоричен, че първо искат да опитат да съставят правителство.„Димитър Николов се ползва с моето доверие и за това е заместник-председател на партията. ГЕРБ има още поне 15-20 души, които могат да бъдат премиери. Но премиерът трябва да носи политическа отговорност", коментира Борисов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега