Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов с девиз "Върху пепелта от БСП строим магистрали"

Борисов с девиз "Върху пепелта от БСП строим магистрали"

“Върху пепелта от БСП и тройната коалиция градим магистрали.” Този девиз на ГЕРБ за предстоящата кандидатпрезидентска кампания ще предложи Бойко Борисов на щаба си.

“Върху пепелта от БСП и тройната коалиция градим магистрали.” Този девиз на ГЕРБ за предстоящата кандидатпрезидентска кампания ще предложи Бойко Борисов на щаба си. Това става ясно от стенограма от последното правителствено заседание. Предложението било на министър Аню Ангелов, но премиерът го смятал за много точно и хубаво. Той дава и варианти: “Върху пепелта, оставена от тройната коалиция – 7 магистрали и 7 скоростни пътя” и “Върху оставената пепел от тройната коалиция ние построихме магистрали.”

Борисов поръчва данните от взетите от журналисти проби от почвата на магистрала “Тракия” да бъдат внесени в Министерския съвет веднага, щом станат готови, за да се види, че твърденията на БСП за строителство върху пепел са неоснователни. “Убеден съм и ще видите, че от това, което ще излезе от проучванията, те са просто неграмотни хора, защото тези материали са като цимент. Ако се правят лятно време, е необходима повече вода. Не случайно те го правят зимата, когато от валежите става като бетон и като минат машините, става даже и в пъти по-добро”, обяснява премиерът.

Той се гневи и по други проблеми около магистралите. Според него фирмите подизпълнителки бавят заплатите на работниците и се оправдават, че държавата не дава редовно пари, което не е вярно. Социалното министерство трябвало да прави проверки, защото два пъти го спирали строители по магистрали и го питали кога ще си вземат изработеното. Което ме изважда от равновесие, защото знам, че сме ги дали, казва Борисов. И допуска, че фирмите вземат 50-60 млн. лв. от държавата и ги слагат в банки, за да печелят от лихви за сметка на работниците.

Премиерът предупреждава да се внимава при търговете за строителството на магистрали, за да не се получи така, че при опитите за сваляне на цените, след това държавата да трябва да доплаща за допълнителни дейности, както било при предишния кабинет. Пита и за раздаването на концесии за скални материали по бъдещите трасета и за възможността след това получилите ги да изнудват строителите.

До 5 години, една по една, новите магистрали и скоростни пътища ще бъдат пуснати в експлоатация. Това обеща премиерът в добруджанския град Тервел вчера. И напомни, че магистрала “Люлин” ще е готова до 15 май. Борисов каза на тервелчани, че са осигурени пари за магистрала “Хемус” и за 7 скоростни отсечки, от които две - Русе-Шумен и Варна-Шабла, са важни за региона. Така тервелският край ще се оживи и ще привлече инвеститори.

Оказа се, че Бойко Борисов е първият премиер, който посещава 6-хилядното градче. “Ще ви кажа защо не са идвали - защото като няма магистрали, на никого не му се пътува, а и рискът да се утрепе човек, е голям”, коментира премиерът. Кметът на Тервел Живко Георгиев разкри, че дори Тодор Живков, който навремето ловувал в този район с Чаушеску, не бил влизал официално в града.

 

Източник: "24 часа"

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега