Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Учудвам се, че и премиерът, и министърът не решават въпроса със земеделците

Борисов: Учудвам се, че и премиерът, и министърът не решават въпроса със земеделците

Борисов посочи, че има решения, има и много бързи действия, които да се направят, като се започне от контрола на това, което влиза в България.

"Учудвам се, че и премиерът, и министърът продължават да не се срещат със зърнопроизводителите, да не го решават въпроса и той да ескалира", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в кулоарите на парламента на въпрос за заплахата на протестиращите зърнопроизводители да затворят жълтите павета в столицата. 

"Иначе София е свикнала, с месеци стоеше затворен Орлов мост. Не е толкова страшно, просто сегашните ни некоалиционни партньори не са свикнали с това“, коментира той.

"Всичко се решава с диалог, в интерес на хората, на бранша, на секторите, на индустрията", посочи Борисов. "Все още не съм чул икономическия министър, търговските аташета какво правят, това е огромен апарат, който седи и чака парламентът да вземе решение", коментира още той.

Борисов посочи, че има решения, има и много бързи действия, които да се направят, като се започне от контрола на това, което влиза в България. Трябва да се назначат 100, 200, 300, повече хора във фитосанитарния контрол, допълни той. 

В отговор на въпрос Борисов каза, че е готов да бъде парламентьор, за да направи връзката между управляващите и протестиращите. Ако го поискат, ще го направим, заяви той.

По думите му зърнопроизводителите се дразнят на приказките за "майбасите". "Със сигурност има доза истина и в това, което казва и Денков. Въпросът е, че ние не гледаме на IT сектора или на който и да е друг сектор автомобилите, само техните и това прави впечатление, това ги дразни", коментира лидерът на ГЕРБ. "Пазарна икономика - всеки има право да направи, каквото желае, след като си е платил данъците. Точка", заяви той.

Борисов попита къде са министрите на земеделието и на икономиката и какво правят, след като има проблем. И аз ги умолявам, след като и ние сме натиснали тези копчета да станат министри, да станат активни, да отидат да се срещнат с хората, да решат проблемите, каза той. Ако има законодателна нужда от нещо, ние сме насреща, ще съберем подписи, ще го вкараме, още утре ще го решим, допълни Борисов.

В отговор на въпрос лидерът на ГЕРБ каза, че премиерът Денков не им е предложил текст за коалиционно споразумение. Попитан какво става с подписването на такова споразумение, той коментира, че вече започва да става смешно за хората, защото по-реална коалиция няма как да бъдат.  

Попитан ДПС в коалицията ли е, лидерът на ГЕРБ отговори: „На практика да“.

Източник: БТА
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега