Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов захапа руския посланик заради изказванията на Путин по повод 24-и май

Борисов захапа руския посланик заради изказванията на Путин по повод 24-и май

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров.

Министър-председателят БойкоБорисов се срещна с посланика на Руската федерация у нас Анатолий Макаров. Основната тема на разговор бяха двустранните отношения между двете страни. Премиерът обаче повдигна и темата за предизвикалите бурни реакции коментари на руския президент Владимир Путин относно славянската писменост.

Припомняме Ви, че държавният глава коментира пред македонския си колега Георги Иванов, че Русия е "благодарна на Македония за славянската писменост", при това навръх 24-и май. Изказването на Путин предизвика остри реакции не само сред обществото у нас, но и от страна на политици и публични личности, които поискаха официално извинение от страна на руския президент.

Министър-председателят ни показа на Макаров плакет настара Плиска като припомни откъде тръгват основите на християнството по славянскитеземи. Борисов посочи и инвестициите, които българската държава прави зареставрацията на Голямата базилика, под чиито стени Климент и Ангеларий пишатпървите книги на кирилица.

Премиерът напомни, че създаванетона кирилицата е станало по волята и с участието на българската държава прицаруването на българския владетел Борис Първи Михаил. По думите на Борисов товае безспорен принос на България към европейската и световна култура. Тойизтъкна, че и днес на създадената на българска земя азбука пишат десетки народив цял свят, включително населяващи територията на Руската федерация.

Министър-председателят напомни, че това бе подчертано и от Патриарха на Москваи цяла Русия Кирил по време на официалното му посещение в България, който гозаяви пред президента Росен Плевнелиев на 29 април 2012 г. Посланик Макаров посочи, че личное присъствал на тържествата по случай 24 май като знак от страна на рускатадържава за признателност към делото на братята Кирил и Методий.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега