Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БОС гледа второ дело за измама с европари за стажове

БОС гледа второ дело за измама с европари за стажове

Бургаски окръжен съд даде ход на наказателното дело срещу Диян Лазаров, срещу когото са предявени 4 обвинения в длъжностно присвояване. Според обвинителния акт, мъжът присвоил сумата от 151 766,95 лв., собственост на Европейския съюз. Парите получил в качество на длъжностно лице като първоначално и окончателно финансиране по два проекта „Стаж на студенти от специалност «Агрономство» по направление «Екологично земеделие в ЕС»“.

Бургаски окръжен съд даде ход на наказателното дело срещуДиян Лазаров, срещу когото са предявени 4 обвинения в длъжностно присвояване.Според обвинителния акт, мъжът присвоил сумата от 151 766,95 лв., собственостна Европейския съюз. Парите получил в качеството си на длъжностно лице, катопървоначално и окончателно финансиране по два проекта „Стаж на студенти отспециалност «Агрономство» по направление «Екологично земеделие в ЕС»“.

Деянията са извършени в гр. Бургас през периода 2003 –2004 г., при условията на продължавано престъпление. Подсъдимият се явявалдлъжностно лице - председател на управителния съвет на Сдружение „БългарскаСтатистическа Група”, което трябвало да изпълни два договора за отпускане нафинансова помощ. По договорите, сдружението трябвало да организира в Англия и Кипър катоизпълнител по проектите придобиване на допълнителна квалификация и практическообучение на студенти.

За улесняване на присвояването е извършено и другопрестъпление, за което по закон не се предвижда по-тежко наказание - съзнателносе ползвал пред ЦРЧР от неистински частни документи, за да докаже, чесъществуват договорни правоотношения между изпълнителя по проекта иползвателите, и други документи.            

Държавното обвинение посочва, че четирите случая надлъжностното присвояване са в особено големи размери, представляват особенотежък и присвоените средства са по програма на Европейския съюз"Европейска програма за професионално образование и обучение Леонардо даВинчи” и от фонд "Европейски образователни програми", предоставен отЕвропейския съюз на българската държава.

Днес Бургаски окръженсъд прие за съвместно разглеждане по делото предявения от ЦРЧРграждански иск в размер на 151 766,95 лв. Съдът определи, че при произнасяне наокончателния си акт, ще вземе отношение за неговата основателност илиевентуалното му погасяване по давност.

В съдебното заседание бяха разпитаниявилите се 6 свидетели. Делото ще продължи на 16 и 17 април от 10,30 ч. Тогаватрябва да бъдат разпитани около 20 свидетели.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега