Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британски учени: Новата мутация на COVID-19 се разпространява с до 70% по-бързо

Британски учени: Новата мутация на COVID-19 се разпространява с до 70% по-бързо

Един от най-големите рискове обаче е неговата по-голяма склонност да инфектира децата.

Новата мутация на COVID-19 се разпространява с 50% до 70% по-бързо и по-лесно. Това сочат последните изследвания на Имперския колеж в Лондон. Един от най-големите рискове обаче е неговата по-голяма склонност да инфектира децата, пише ВВС. За сега няма достатъчно данни за това каква симптоматика развиват различните по възраст пациенти, заразени с вариацията.

Припомняме Ви, че първата поява на новата мутация е регистрирана през септември. Предполага се, че тя е тръгнала от пациент с компрометирана имунна система, позволила необикновено бързото мутиране и трансформиране на коронавируса. Основната разлика е във върховете на шипчетата на вируса - частта, която се прикрепя към клетките на приемника.

Това далеч не е първата мутация на коронавируса. В действителност щамът, който е възникнал в Ухан преди година е до голяма степен изчезнал като генетика. На негово място са се появили различни мутации, възникнали в различни краища на света под различно въздействие на околната среда.

Към днешна дата основното огнище е във Великобритания, в частност в Лондон, както и в Югоизточните и Източните части на Острова. Регистрирани са отделни случаи и в Дания, Австралия и Нидерландия, като се предполага, че те са пренесени от Обединеното кралство. Сходна мутация е регистрирана и в Южна Африка.

За момента ваксините остават приложими и срещу тази нова мутация, предвид това, че повечето актуални разработки са базирани на РНК модел, който има за цел да тренира тялото ни да атакува именно шипчетата на вируса. Възможно е обаче да се наложи модифициране на ваксините, както се случва всяка година с тези срещу грипа, посочват учени. Добрата новина е, че водещите препарати са достатъчно гъвкави и лесно могат да бъдат адаптирани.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега