Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бродуейският мюзикъл "Целуни ме, Кейт" се завръща на бургаска сцена

Бродуейският мюзикъл "Целуни ме, Кейт" се завръща на бургаска сцена

След като спечели сърцата на публиката в Народния театър, спектакълът на режисьора Александър Текелиев се завръща "у дома", за да зареди с емоции и бургаските почитатели на музикалното сценично изкуство.

Бродуейският мюзикъл "Целуни ме, Кейт" се завръща на бургаска сцена на 10 март. След като спечели сърцата на публиката в Народния театър, спектакълът на режисьора Александър Текелиев се завръща "у дома", за да зареди с емоции и бургаските почитатели на музикалното сценично изкуство.

Мюзикълът е по музика на американския композитор Коул Портър и е създаден по мотиви от Шекспировата комедия „Укротяване на опърничавата”. Заглавието се поставя за първи път на българска сцена – с официално откупени авторски права.

Оригиналната сценография с интелигентна визия е на Денис Иванов, който е и идеен създател на атрактивните костюми, сътворени с фантазия, романтичен финес, усет и прецизен подход към детайла.

Стилната впечатляваща хореография е на Желка Табакова. В смислов паралел със завършения облик на спектакъла е и ролята и на асистент-режисьорите Лина Пеева и Петър Тихолов, който публиката ще види и на сцената – в образа на сенатора Хаулъл.

Диригент на хоровия състав е Невена Михайлова, концертмайстор – Йордан Ковачев. Зад диригентския пулт ще бъде Цанислав Петков, който е изучавал диригентско майсторство при маестро Пламен Джуров.

Сюжетът на „Целуни ме, Кейт!“ преплита две основни линии – едната, разказваща вечно забавната и поучителна история на „Укротяване на опърничавата“, в която действието се развива по времето на Шекспир, и другата – в средата на миналия, XX век.

Кинозвездата с опърничав характер Лили Ванеси/ Катерина – в сюжетната линия от „Укротяване на опърничавата“, ще бъде сопраното Шмилена Султанова. Тя ще пее в блестящ сценичен тандем със солиста на Националния музикален театър – тенорът Марчо Апостолов, който ще се представи в ролята на Фред Греъм/ Петручо.

Нона Кръстникова, сопран, ще влезе в образа на своенравната кокетка Лоис Лейн/ Бианка. Артистичният Бранимир Недков ще се превъплъти в ролята на Бил Калън/ Лученцио и ще покаже не само певчески, но и забележителни балетни умения на сцената. 

„Целуни ме, Кейт!“ е с пълни шансове да се превърне в сценичен хит, не само на бургаска сцена – това е мнението и на специалистите, и на широката публика. По време на постановката се получава спойка между музика, артистизъм, ярко присъствие, оригинална сценография, интелигентни решения с играта на светлините, полусенките, отраженията, пречупващи образите и изваждайки под ъгъла на неочакван ракурс онова, което е щателно пазено и почти незабележимо. Но, в същото време, въздействащо, чрез интелектуалния резонанс, който предизвиква.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега