Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Броени дни делят бургазлии от премиерата на филма „φ1.618“ и срещата с Тео Ушев

Броени дни делят бургазлии от премиерата на филма „φ1.618“ и срещата с Тео Ушев

Според критици и специалисти сюрреалистичната приказка прави заявка за новаторство в българското кино, като първата фантастична антиутопия, снимана у нас.

"Нетърпеливи сме да покажем на голям екран една пленителна история за деца от 9 до 99 години”, споделят авторите на най-обсъждания кино проект в България

Броени дни делят бургазлии от премиерата на филма „φ1.618“ и срещата с аниматора Тео Ушев и актрисата Мартина Апостолова – в Културен дом НХК, на 27 ноември, неделя от 18.00 часа. Публиката в залата ще има възможност да задава своите въпроси и да научи любопитни истории от снимачната площадка. Билетите се продават на каса НХК с работно време от понеделник до петък, 10.00-18.00 часа. Цената е 14 лв., а за ученици, студенти и пенсионери – 11 лв.


Снимка: Община Бургас

Най-обсъжданият кино проект през последните две години в България е и първият пълнометражен филм, режисиран от номинирания за „Оскар” Ушев. Филмът е заснет изцяло в България, а част от основните сцени са направени в Бургас – Пантеона и Солниците.

Филмът е вдъхновен от романа „Пумпал“ на Владислав Тодоров, който е и сценарист. Зад камерата застава талантливият оператор Емил Христов, а интересните костюми са дело на Велика Прахова. Главните роли са поверени на Деян Донков и звездата от филма „Ирина“ Мартина Апостолова. Страхотни са ролите на Васил Дуев, Владимир Люцканов, Герасим Георгиев - Геро и Китодар Тодоров. Силни са и участията на популярните лица, които не са професионални актьори – културолога и интелектуалец Георги Лозанов, певицата Сашка Васева и ексцентричния талант Иво Димчев.

Според критици и специалисти сюрреалистичната приказка прави заявка за новаторство в българското кино, като първата фантастична антиутопия, снимана у нас.

Историята разказва за нова нация от вечни, биологически съвършени хора – биотитаните, които се готвят да напуснат Земята завинаги, подготвяйки за мисията кораба „Пумпал“. В тази утопична реалност главните герои Гаргара и Криптон ще се опитат да обърнат историята. Ще преминат през различни приключения в постоянна надпревара с времето и във вечната битка между любовта и злото, човешкото и безскрупулността.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега