Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ЕК одобри Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция за периода 2021-2027 г.

ЕК одобри Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция за периода 2021-2027 г.

Над 34 млн. евро ще бъдат инвестирани за развитието на пограничните области Бургас, Ямбол, Хасково, Одрин и Къркларели.

Европейската комисия одобри Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция за периода 2021-2027 година. Чрез нея през следващите 7 години над 34 млн. евро ще бъдат инвестирани в областите Бургас, Ямбол, Хасково, Одрин и Къркларели.

Най-голям дял от програмния бюджет – близо 25 млн. евро, е насочен към инвестиции в интегрираното териториално развитие с фокус върху специфичните нужди на региона. По този приоритет ще бъдат подкрепени проекти в областта на туризма и други сектори.

Стратегическият проект по програмата е свързан с укрепване на капацитета на правоприлагащите органи от двете страни на границата в борбата с нелегалната миграция. Предвижда се 2 млн. евро да бъдат инвестирани в обучения и обмяна на опит, внедряване на иновативни практики за наблюдение и доставка на специализирано оборудване за областните дирекции на Министерството на вътрешните работи в областите Бургас, Хасково и Ямбол от българска страна, както и Одрин и Къркларели от турска. 

Програмата ще подкрепя и малкия и среден бизнес чрез директна подкрепа на малки и средни предприятия в пограничните населени места. Общо 22% от общия ѝ бюджет е предвиден за мерки, чрез които организациите да намалят емисиите на парниковите газове, да повишат енергийната си ефективност и да стимулират развитието на кръгова икономика.

Предвижда се през първото тримесечие на 2023 г. да се проведе информационна кампания за представяне на условията за кандидатстване по отделните приоритети.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега