Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

БСП - Бургас: Готови сме на протести, ако се позволи горенето на отпадъци в града

БСП - Бургас: Готови сме на протести, ако се позволи горенето на отпадъци в града

От левицата стартираха подписка и онлайн петиция.

"Готови сме на протести, ако се стигне до там да се позволи в Бургас да се горят твърди битови отпадъци". Това заяви председателят на Младежкото обединение в БСП – Бургас Васил Иванов, който е и кандидат за общински съветник, по повод трите инвестиционни намерения за изграждане на  инсталация за горене и коментарът на директора на РИОСВ Бургас инж. Тонка Атанасова, че няма да се горят боклуци в града.

„Младежката организация на БСП – Бургас смята, че това е опит да се неглижира проблемът, като се твърди, че в Бургас няма да се горят отпадъци. Истината е, че процедурата е спряна от РИОСВ Бургас, защото не е в техните компетенции да издават или променят комплексни разрешителни и затова в документа пише „Спирам процедурата ДО ПРОИЗНАСЯНЕ на Министерството на околната среда и водите и Изпълнителната агенция по околна среда – София. Така че процедурата не е прекратена и изказването на инж. Атанасова, че категорично няма да се горят боклуци, не е вярно“, подчерта Иванов.

Той посочи, че проблемът е актуален и именно затова Николай Тишев, в качеството си на народен представител, зададе въпроси на министъра на околната среда и водите Нено Димов във връзка с казуса, но заради проваления кворум на последния парламентарен контрол, той не получи отговор. „БСП – Бургас продължава с подписката и онлайн петицията, докато не получи официален отговор от министъра какви ще са неговите последващи действия“, добави Васил Иванов.

До момента събраните подписи са около 1000, информира Мирослава Милушева, член на МО в БСП – Бургас и кандидат за общински съветник. „Подписите продължават да се събират и в двете шатри, които открихме – на ул. „Богориди“ в центъра на Бургас и в комплекс „Меден рудник“, до магазин Билла. Членове на младежката ни организация събират подписи и в кварталите „Долно Езерово“ и „Лозово“. Подписката ще продължи и след изборите. Очакваме отговора на министър Димов. Надяваме се последващите действия да не са негативни, тъй като въпросът засяга всички бургазлии“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега